Slot verwacht meer van vleugelspelers: "Nog te weinig aangetoond"

Slot verwacht meer van vleugelspelers: "Nog te weinig aangetoond"

Bij Feyenoord richt de kritiek zich na de verloren topper tegen PSV onder meer op de vleugelspelers. Arne Slot koos met Luka Ivanusec en Calvin Stengs voor een andere invulling van deze posities, maar dat leverde wederom veel te weinig rendement op. Ook de trainer zelf was na afloop niet tevreden, vertelde hij aan Voetbal International.

Slot greep vooraf juist al in door Igor Paixão naar de bank te verwijzen, maar zag tegen PSV dat Ivanusec het niet veel beter deed. "Hij bracht niet wat we van hem hoopten. We stelden hem op in de hoop dat hij iets kon creëren, maar dat is hem niet gelukt. Tegelijkertijd is het een beetje makkelijk om dan alleen naar de buitenspelers te wijzen. Het was ook niet makkelijk om de buitenspelers in mooie posities aan de bal te krijgen. De wedstrijd speelde zich met name op het middenveld af."

Dat neemt niet weg dat Slot al langer niet geheel tevreden is over zijn vleugelaanvallers. "In het internationale voetbal moet je mensen op de vleugel hebben die de één tegen één kunnen domineren. Wij hebben spelers waarvan we hopen dat ze naar dat niveau toegroeien. Maar ze hebben de laatste weken nog te weinig aangetoond dat ze dat kunnen. Daarom speelden we nu ook met twee vleugelaanvallers die naar de binnenkant zouden gaan."

Toch is het volgens de trainer wel belangrijk dat zijn aanvallers het verwachte niveau gaan aantikken. "Wij spelen met vier verdedigers en met de punt naar achteren op het middenveld, waarbij we Ramiz proberen vrij te spelen. Die manier van spelen zou geweldig kunnen gedijen met buitenspelers die de één tegen één domineren. Paixão is een speler waarvan ik hoop dat hij naar dat niveau toegaat. Maar ik moet ook bekennen dat hij dat de laatste weken niet heeft laten zien."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties