Ochtendjournaal: Wat Slot zoekt, vindt hij tegen deze ploegen niet

Ochtendjournaal: Wat Slot zoekt, vindt hij tegen deze ploegen niet

Feyenoord leed zondag een erg dure nederlaag in de eigen Kuip tegen koploper PSV. Dat de Rotterdammers opnieuw een belangrijke wedstrijd niet weten te winnen, is pijnlijk. De ochtendkranten zochten maandag naar een verklaring hiervoor.

'Feyenoord bezwijkt weer onder foutenlast', kopte het Algemeen Dagblad. "In grote wedstrijden maken de Rotterdammers simpelweg te veel fouten", luidde de eenvoudige conclusie van de krant. "Tegen Atlético scoorden er twee Rotterdammers in eigen doel. Vijf dagen later kon PSV voorafgaand aan de 0-1 profiteren van eenvoudig balverlies van Geertruida en vlak daarna mocht Olivier Boscagli zo vrij als een vogel raak koppen voor de 0-2. Tel daar de gemiste kansen van de laatste weken bij op en de conclusie is duidelijk: op dit moment is Feyenoord niet goed genoeg om mee te doen om de prijzen."

Vleugelspelers
De Telegraaf zocht de oorzaak van de nederlaag vooral op de vleugels van Feyenoord. "Igor Paixão, Luka Ivanusec, Leo Sauer, Calvin Stengs, Alireza Jahanbakhsh en Yankuba Minteh. Het is best een flink rijtje aan flankspelers en ze hebben ook allemaal wel wat. Maar volledig gepolijst en ideaal is er dit seizoen niet eentje. Het is een beetje de nachtmerrie geworden voor een coach die superaanvallend is ingesteld, de tegenstander op eigen helft wil vastzetten en het veld zo breed mogelijk wil houden, waarbij zijn vleugelspitsen in één-tegen-één-situaties het verschil moeten maken."

"Slot experimenteert en wissels erop los", zag de krant. "Maar wat hij zoekt, vindt hij tegen ploegen als FC Twente, PSV, Lazio of Atlético dit seizoen niet. De coach van de Rotterdammers draait er na de vierde nederlaag in de laatste zeven duels niet omheen. Er zit geen zand in de motor, maar wel op de zijvleugels van de sportieve bolide die tweeënhalf jaar lang menig rondenrecord vestigde."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties