Slot: "Dat vond ik op dat moment wel sneu voor ons"

Ook na het treffen van Feyenoord is PSV nog altijd foutloos in de Eredivisie. Dit betekent dat de voorsprong op de Rotterdammers in de competitie is opgelopen tot tien punten, iets wat enorm lastig zal zijn om goed te maken. Arne Slot hoopte de tactische strijd van Peter Bosz te winnen met het opstellen van Ramiz Zerrouki, maar zijn elftal bleek niet in staat om een resultaat te behalen.

"Ik denk dat je wel gezien hebt dat wij ze tot hun eigen keeper afjagen", reageert Slot enigszins verbaasd op de vraag of hij ook een angstig Feyenoord zag. "Dat waren we dus niet. We hebben de bal ook heel vaak afgepakt hoog op hun helft. Maar dat wij geduldig zijn in de opbouw, dat is helder. En dat wij vaker de optie vooruit kunnen zoeken, dat hebben we in de rust ook aangegeven. Want eigenlijk als Ramiz vrijspeelde, stapte Veerman vaak uit. Hoe kun je dan het vervolg vormgeven? Dat dat beter had gekund, die mening deel ik wel. Welk woord je er dan aan koppelt, dat is een tweede."

"Je weet dat je in topwedstrijden accuraat en nauwkeurig moet zijn", vervolgt de trainer van Feyenoord tegenover ESPN. "Zeker als je tegen een tegenstander speelt die hoog en fanatiek druk weet te zetten. Ik vond ook dat we dat tot de 0-1 waren, maar dat was in ieder geval de perceptie zoals ik hem heb gehad. Dat we in de eerste helft prima kansen bij elkaar hebben gespeeld en goed druk hebben gezet. En dat hoe we deze wedstrijd verloren hebben eigenlijk een beetje een kopie is zoals afgelopen week tegen Atlético."

Tegendoelpunten
Vervolgens bespreekt de trainer van Feyenoord de tegendoelpunten. Vooral van het eerste doelpunt, waarbij Geertruida in de fout ging, baalt Slot enorm. "Daar waren we niet angstig en misschien iets te uitbundig. Daar moet je volgens mij niet tot zo’n oplossing komen als je zo onder druk staat. En dan vervolgens denk ik dat we nog voldoende mensen achter de bal hebben, maar werden wij toch verrast door de loopactie en pass van Bakayoko. Toen lag hij binnen. Dat vond ik op dat moment wel sneu voor ons."

Het duurde slechts een paar minuten voordat PSV ook het tweede doelpunt wist te scoren en die was uit een standaardsituatie, zoals tegen Atlético Madrid ook gebeurde. "Afgelopen week kregen we er ook twee tegen. Dat zijn wel de dingen waarin topwedstrijden ook beslist worden. We zijn als trainers natuurlijk heel druk met hoe we de opbouw vormgeven en hoe we druk willen zetten, maar uiteindelijk kan een fout of briljante actie het verschil maken. In dit geval denk ik een fout van ons bij de 0-1 en de 0-2 is een standaardsituatie, dat is ook iets waar topwedstrijden vaak op beslist worden."

Ranglijst
Feyenoord staat inmiddels tien punten achter op koploper PSV en Slot gaat voorlopig niet denken aan een titel. De trainer van Feyenoord maakt zich meer zorgen om de tweede plaats. Toch krijgt hij de vraag of een gat van tien punten terecht is. "Op basis van vandaag denk ik niet, maar je moet ook wel meenemen dat wij thuis hebben gespeeld. Het was denk ik een behoorlijk gelijkwaardige wedstrijd, dus dan zou je zeggen dat die tien punten niet volledig logisch zijn. Maar als je kijkt naar hoe PSV zich dit seizoen presenteert en hoe wij dat doen, dan is tien punten veel, maar wel duidelijk dat zij hun wedstrijden makkelijker winnen."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties