Wieffer baalt: "Het is heel frustrerend"

Wieffer baalt: "Het is heel frustrerend"

Feyenoord was zondagmiddag niet goed genoeg om een resultaat te behalen tegen PSV. Een pijnlijke klap, want de nummer één van de Eredivisie loopt nu nog verder uit en staat inmiddels op tien punten voorsprong. Na afloop verschijnt een teleurgestelde Mats Wieffer als eerste voor de camera om zijn reactie te geven.

"Ik denk dat wij in de eerste helft goed drukzetten en er bovenop zitten", begint de middenvelder van Feyenoord. "Dan heb je een paar kansen. Die laatste voor rust, het zou lekker zijn als die erin ging. Dan uit het niets maken zij die goal, willen wij vervolgens gaan en maken ze meteen de 0-2. Het is heel frustrerend. Al met al denk ik dat we het onszelf wel een beetje aandoen. Zij hebben heel veel goede aanvallers en je weet dat zij uit het niets kunnen scoren. Daar hadden we ook rekening mee gehouden."

"In de tweede helft beginnen we denk ik wel goed", analyseert Wieffer in het vervolg van zijn verhaal. "Na die goal creëren we niet zo veel. Op het laatst schiet ik hem nog over, die moet er eigenlijk in. Al met al is het gewoon weer kut. Als zij op een gegeven moment drukzetten, wordt het een beetje slordig. Dan lijd je dom balverlies omdat het heel druk is. Als we dan snel naar de andere kant gingen, lag het helemaal open. Dat duurde een beetje te lang. In de tweede helft hoeven zij niet echt meer en gaan ze een beetje inzakken. Daar hebben wij wel moeite mee."

Achterstand
Door de zwakke teams die verder in de competitie zitten, lijkt het voor PSV eigenlijk niet meer mis te kunnen gaan. "Tien punten is natuurlijk heel veel, dat wordt heel moeilijk. Ondanks dat we nooit opgeven, is dit wel een heel groot gat. We moesten wel winnen en nu moeten we verder kijken. Dit helpt natuurlijk niet."

Lees meer over
Mats Wieffer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties