Slot verklaart transferplannen Feyenoord en geeft update Malacia

Slot verklaart transferplannen Feyenoord en geeft update Malacia

Trainer Arne Slot begon maandagmiddag met Feyenoord aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dat moest hij nog doen met een incomplete selectie en bovendien de onzekerheid hoe die selectie er na de zomer überhaupt uit zal zien. Daar ging hij tijdens zijn persconferentie uitgebreider op in.

"Het had niet mooier kunnen zijn dan met deze groep te beginnen", begon Slot, daarmee doelend op het feit dat veel spelers zich in het afgelopen seizoen hebben opgewerkt tot international. "Een van de doelstellingen van het afgelopen jaar was dat er veel interesse in onze spelers zou komen. Dat is er, want veel stonden niet op het veld vandaag. Dat bood andere spelers ook weer een mooie kans om zich te laten zien. Het zou mooi zijn als één of twee jeugdspelers - of wellicht meer - zich op een goede manier gaan presenteren."

Creatief
Ondanks de onzekerheid over hoe de selectie er na de transferwindow uit zal zien, kon Slot al een duidelijk antwoord geven op de vraag wat er van Feyenoord verwacht mag worden. "Wat men mag verwachten, is dat we herkenbaar voetbal spelen met een team dat heel hard werkt en er alles aan gaat doen om wedstrijden te winnen. We beseffen ook dat er met het vertrek van een aantal spelers weer een flinke uitdaging ligt om heel creatief het elftal te versterken. Dat gaat niet met onbeperkte mogelijkheden, maar ook dat is niet nieuw."

Wat die creativiteit precies inhoudt? "Proberen om met minimale middelen heel goede spelers aan te trekken", verklaarde Slot, die op individuele namen wederom niet in wilde gaan. "We proberen om spelers onder de marktprijs aan te trekken. We moeten constant bekijken: als we daar zoveel uitgeven, hoeveel hebben we daar dan nog? We zijn op zoek naar jongens als Aursnes, Trauner en Pedersen, die voor relatief kleine bedragen zijn gekomen, maar wel impact hebben gehad door hun kwaliteiten."

"Nee, dat leidt zeker niet tot frustratie", ging hij verder. "Ik ben een trainer die in Nederland werkt, en de piramide is zo opgebouwd dat in Nederland niet het meeste geld verdiend wordt. Er zijn altijd spelers die het hier heel goed doen en een vervolgstap maken. Dat is al gaande: wat jongens die verhuurd zijn, zijn weg, en misschien dat er nog wat transfers volgen. Vervolgens is het de uitdaging om creatief om te gaan met de middelen die je binnenhaalt, om weer een zo sterk mogelijke selectie neer te zetten die datgene moet doen waar ik een jaar geleden voor gekomen ben: het creëren van waarde en het ontwikkelen van spelers."

Malacia
Hoewel de verwachting is dat Feyenoord nog enkele spelers zal verkopen, benadrukte Slot nog maar eens dat hij hoopt dat zoveel mogelijk spelers binnenboord blijven. Het vertrek van Tyrell Malacia naar Olympique Lyonnais lijkt inmiddels wel heel dichtbij, maar ook daar is van een akkoord vooralsnog geen sprake. "Of ik nog rekening met hem houd? Rekening is een groot woord, maar hij is nog van ons. Het is de andere partij nog niet gelukt om hem aan te trekken."

"Tyrell is een van de spelers die er deze week niet bij is, omdat hij international is geworden. Dat doet hij nog heel goed ook. En ook bij Feyenoord heeft hij een fantastisch seizoen achter de rug. Dat hij de aandacht van grote clubs trekt, is helder. En het zou dom zijn als ik hier zou ontkennen dat er een club is die een concreet bod gedaan heeft. Maar het is die club nog niet gelukt, dus ze zullen nog wat harder hun best moeten doen."

Lees meer over
Tyrell Malacia Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties