Slot over verwachtingen van Danilo en Wieffer: "Dan krijgt hij die tijd ook"

Slot over verwachtingen van Danilo en Wieffer: "Dan krijgt hij die tijd ook"

Trainer Arne Slot stond maandagmiddag voor het eerst op het trainingsveld met aanwinsten Danilo en Mats Wieffer. Voor weinig geld werden zij als de twee eerste versterkingen vastgelegd en het is dan ook de vraag wat hun rol gaat zijn in het Feyenoord van komend seizoen. Slot vertelde op de persconferentie alvast over de eerste plannen met het tweetal.

Hij begon met Danilo, die hij nog niet concreet een rol als eerste of tweede spits toe wil zeggen. "Hij zal volop de concurrentie aan moeten gaan met de andere spits die we hopelijk nog gaan vinden. Daar zit geen hiërarchie in. Ze zullen - net als Bryan en Cyriel afgelopen seizoen - moeten gaan uitmaken wie er gaat spelen."

Of die concurrent de aan Feyenoord gelinkte Wilfried Gnonto wordt, kon hij nog niet vertellen. "Dan ga je een heel saai antwoord krijgen. Feyenoord is wereldkampioen als het gaat om het droppen van namen door de mensen rondom de club. Als ik op al die namen moet antwoorden, kan ik me niet meer concentreren op waar ik voor ben aangesteld, namelijk het beter maken van spelers."

Wieffer
"Voor Mats wordt het heel interessant om te zien hoe hij zich gaat ontwikkelen", ging Slot vervolgens in op de tweede aanwinst. "Zijn ontwikkeling ging de afgelopen jaren heel snel. Hij slaat eigenlijk een stapje over door van de Eerste Divisie gelijk naar de top van de Eredivisie te gaan. Nu wordt het interessant hoe snel hij daar aanhaakt."

"Hij heeft in ieder geval twee spelers voor zich waar hij veel kan opsteken", doelde hij op Orkun Kökcü en Fredrik Aursnes. "Ik hoop dat hij heel snel een concurrent van hen gaat worden. Dat is wel de insteek: we denken dat we een heel talentvolle speler halen die hopelijk snel aanhaakt op het niveau van Orkun en Fredrik. Maar als dat niet zo is en hij er langer voor nodig heeft, dan krijgt hij die tijd ook."

Lees meer over
Arne Slot Danilo Pereira da Silva Mats Wieffer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties