'Laatste details afgerond: Malacia voor vijf jaar naar Lyon'

'Laatste details afgerond: Malacia voor vijf jaar naar Lyon'

De transfer van Tyrell Malacia naar Olympique Lyon is helemaal rond, zo bevestigt Fabrizio Romano. De linksback tekent voor vijf jaar in Frankrijk. Feyenoord ontvangt vijftien miljoen euro voor haar jeugdexponent.

Malacia had zijn zinnen gezet op Olympique Lyon en bracht al meerdere bezoeken aan het stadion. De kans is groot dat hij de eerste keus op de linksbackpositie wordt, daar huurling Emerson van Chelsea weer terugkeert naar Londen. Malacia gaat in Frankrijk werken onder Peter Bosz, wat naar verluidt één van de redenen was om voor Lyon te kiezen.

Lyon kende vorig seizoen een teleurstellend jaar en eindigde slechts als achtste. Dat betekent dat het komend seizoen niet actief is in Europa. Met het vertrek van de linksback komt er een einde aan veertien jaar Feyenoord voor Malacia, die in 2008 op Varkenoord belandde. Na 136 wedstrijden, vier doelpunten, tien assists en vijf interlands gedurende zijn tijd in De Kuip vertrekt hij door de voordeur.

Lees meer over
Tyrell Malacia
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties