'Vijftien miljoen voor Malacia is inclusief bonussen'

'Vijftien miljoen voor Malacia is inclusief bonussen'

De transfersom van vijftien miljoen euro die Feyenoord van Olympique Lyon ontvangt voor Tyrell Malacia is inclusief bonussen, zo melden VI en het AD. Een groot deel daarvan kunnen de Rotterdammers niet herinvesteren. Van de inkomende transfersom kan maar tot veertig procent worden besteed aan nieuwe spelers. Wat voor bonussen er zijn opgenomen in de overeenkomst met Lyon is niet bekend.

Bonussen kunnen variëren van individuele prestaties tot teamprestaties. Vaak ontvangt de verkopende club een bonus als de vertrokken speler een 'x' aantal wedstrijden heeft gespeeld of een 'x' aantal goals heeft gemaakt. Ook kan het zo zijn dat de verkopende club nog meer geld krijgt als de kopende club een prijs pakt of zich plaatst voor Europees voetbal.

Wat in ieder geval dus wel zeker is, is dat Feyenoord maximaal vijftien miljoen euro verdient aan de transfer van Malacia naar Frankrijk. Dat is relatief laag, daar de transferwaarde van de linksback op zeventien miljoen euro wordt geschat en Malacia dit seizoen uitgroeide tot international en een Europese finale speelde. Ook waren Manchester United en Newcastle United naar verluidt nog geïnteresseerd in de jeugdexponent van de Rotterdammers.

Het transferbedrag voor Malacia stemt mij tevreden
Lees meer over
Tyrell Malacia
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties