'Feyenoord en OL bereiken akkoord over transfer Malacia'

'Feyenoord en OL bereiken akkoord over transfer Malacia'

Feyenoord en Olympique Lyon zijn akkoord over de transfer van Tyrell Malacia, zo meldt transferexpert Fabrizio Romano. De transfersom bedraagt vijftien miljoen euro.

Manchester United en Newcastle United waren ook geïnteresseerd in de linksback, maar de club van Peter Bosz was de Engelsen te snel af. Malacia heeft daarmee zijn toptransfer te pakken en lijkt eerdaags zijn handtekening te gaan zetten onder een meerjarig contract in Frankrijk. De jeugdexponent van de Rotterdammers stond al langer in de belangstelling van Lyon.

Malacia wilde graag onder Bosz spelen, zo geeft Romano aan. Lyon kende vorig seizoen een teleurstellend jaar en eindigde slechts als achtste. Dat betekent dat het volgend seizoen niet actief is in Europa. Met het vertrek van de linksback komt er een einde aan veertien jaar Feyenoord voor Malacia, die in 2008 op Varkenoord belandde. Na 136 wedstrijden, vier doelpunten, tien assists en vijf interlands gedurende zijn tijd in De Kuip vertrekt hij door de voordeur.

Voor Feyenoord en Frank Arnesen betekent de verkoop dat het door kan op de transfermarkt. De vijftien miljoen euro kan nu - voor een gedeelte - worden geïnvesteerd in nieuwe versterkingen. De verkoop van Malacia is na de transfer van Dirk Kuyt naar Liverpool (achttien miljoen) en die van Rick Karsdorp naar AS Roma (zestien miljoen) de duurste uit de clubgeschiedenis.

Het transferbedrag voor Malacia stemt mij tevreden
Lees meer over
Tyrell Malacia
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties