Slot tevreden over eerste helft: ''We waren dominant''

Trainer Arne Slot kan terugkijken op een geslaagde middag. Feyenoord wervelde in het eerste half uur over PEC Zwolle heen en won overtuigend met 4-0. De Rotterdammers zijn geen moment in de problemen gekomen. Slot is dan ook tevreden.

''Wat me opviel vandaag? Dat het in de eerste helft makkelijker ging dan je misschien van tevoren verwacht had'', begint de trainer in gesprek met ESPN. ''We scoren vier hele mooie goals, waren dominant en stonden alleen maar op hun helft. In de tweede helft is het bijna wachten totdat de scheidsrechter affluit. Het was niet zo heel inspirerend meer. Aan het eind van de rit hebben we volgens mij amper een schot op doel laat staan een kans weggeven. Al met al een goede overwinning voor ons.''

Er komen drukke weken aan voor Feyenoord en een wedstrijd als deze was dan ook meer dan welkom. Slot gebruikte de tweede helft om een aantal spelers rust te geven. Dat was niet per se nodig geweest, geeft de trainer aan. ''We hebben tijdens drukke programma’s al heel vaak gehad dat we tot de laatste minuut moesten gaan en dan was het ook niet zo dat we drie dagen daarna helemaal vermoeid waren. Dan konden we het ook gewoon opbrengen. Maar, als ik mag kiezen, sta ik liever bij de rust met 4-0 voor.''

Na rust speelde PEC Zwolle met elf man achter de bal om zo een monsterscore te voorkomen. De tweede helft was qua spel dan ook minder aan de kant van Feyenoord. ''Je ziet natuurlijk het liefst dat we in de tweede helft de score vergroten. Je hebt ook met een tegenstander te maken die ervoor koos – en dat snap ik volledig – om niet nog meer schade op te lopen. Die hadden zelf geen enkele intentie meer om zelf te scoren, maar vooral om ons niet meer te laten scoren. Door een energieke eerste helft was het bij de rust al beslist. In een ideale wereld hadden we in de tweede helft nog meer goals gemaakt, maar dat is niet gelukt'', sluit Slot af.