Kökcü in vorm: ''Dit zijn de lekkerdere tijden''

Kökcü in vorm: ''Dit zijn de lekkerdere tijden''

Orkun Kökcü heeft een mooie week met het Turkse Nationale elftal achter de rug en ook vandaag was de middenvelder weer belangrijk. Kökcü gaf de assist op de 1-0 van Bryan Linssen.

''Ik denk dat ik de laatste weken weer goed bezig ben. Dat heb ik ook mee kunnen nemen naar het Turkse elftal met een goal en een assist. Dit zijn de lekkerdere tijden en ik probeer het zo lang mogelijk vol te houden'', begint Kökcü bij ESPN. De goal die de middenvelder bij Turkije maakte, zorgde ervoor dat hij z’n land naar de play-offs voor WK-kwalificatie schoot. ''We wisten dat we allebei de wedstrijden moesten winnen. Dan konden we kijken naar de andere landen, dat was wel een voordeel voor ons.''

Door misstappen in de eerste wedstrijden van Nederland en Noorwegen kwam WK-kwalificatie steeds dichterbij voor Turkije. ''We wonnen overtuigend van Gibraltar en dan zie je dat de rest gelijk heeft gespeeld. Dan begint het wel te leven bij ons. In Montenegro hebben we het goed afgemaakt'', vervolgt Kökcü, die de dagen na zijn beslissende goal met een grote glimlach rondliep. ''Turken zijn emotionele mensen, dus ik moest op het vliegveld in Turkije met iedereen op de foto. Dat is heel erg mooi, maar toen ik in Nederland aankwam was m’n focus meteen weer op Feyenoord. Er komen hier ook belangrijke wedstrijden aan en ik wil bij Feyenoord ook doorpakken.''

''Met fans gaat het vanzelfsprekend''
De middenvelder erkent dat hij zich meer moest opladen omdat er geen supporters aanwezig waren vandaag. ''Met fans gaat het vanzelfsprekend. Hoe we dat nu moeten doen? Tijdens de besprekingen geven we aan dat we elkaar veel energie moeten geven. Ook als het wat minder gaat. Na de 1-0 ging het vandaag wel heel makkelijk, maar we moesten wel gefocust blijven. Complimenten aan het team omdat we in de tweede helft controle hielden. Wel jammer dat we niet nog meer konden scoren'', sluit Kökcü af.

Lees meer over
Orkun Kökcü
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties