Slot over Wålemark, Jahanbakhsh en Geertruida

Slot over Wålemark, Jahanbakhsh en Geertruida

Arne Slot kiest vandaag wederom voor Alireza Jahanbakhsh en Reiss Nelson als vleugelspelers. Dit omdat Luis Sinisterra en Patrik Wålemark nog niet fit genoeg zijn om te kunnen starten, maar ook dan had hij voor Jens Toornstra als rechtsbuiten kunnen kiezen. In gesprek met ESPN verklaarde hij zijn keuzes.

"Buitenspelers zijn creërende posities", begon de trainer. "Iets creëren is het allermoeilijkste in het voetbal. Dat lukt niet week in week uit. Dan is het fijn als je alternatieven hebt. Dat als de een het niet kan brengen de ander erin kan komen." Ook daarom is hij blij Wålemark erbij te hebben, al was het voor de Zweed nog lastig aanhaken op de training. "Dat is volstrekt logisch. Hij heeft een volledig seizoen achter de rug en net een maand rust gehad. Hij heeft nu pas zijn eerste week voorbereiding achter de rug."

De keuze voor Jahanbakhsh heeft vooral met de tegenstander te maken. "Ik denk dat het een wedstrijd gaat worden waarin zij op momenten massaal inzakken. Dan heb je buitenspelers nodig die een speler individueel kunnen passeren en met een voorzet kunnen komen. Jens is een buitenspeler die je meer tussen de linies zet, maar dan moet die ruimte tussen de linies er wel zijn. Als ik NEC analyseer, zie ik dat ze met tien man heel compact bij elkaar spelen als de tegenstander in balbezit is. Vandaar denk ik dat het nodig is om met twee echte buitenspelers te spelen."

Slot erkende wel dat hij meer verwacht van Jahanbakhsh. "Ik denk niet dat ik dan iets verrassends zeg. Het zit hem ook niet mee. Afgelopen week was hij betrokken bij de goal die werd afgekeurd en gaf hij daarna nog een goede voorzet die Guus binnen kon koppen, maar net voorlangs kopte. Hij heeft in de Eredivisie al een paar doelpunten gemaakt die op een centimeter buitenspel werden afgekeurd. Maar zelfs als dat mee had gezeten, hadden we meer assists en goals van hem verwacht."

Geen Pedersen
Achterin keert Marcos Senesi terug in het elftal, mede door de afwezigheid van Marcus Pedersen. "Hij heeft geen corona, maar is wel ziek. Dat geldt ook voor John de Wolf en onze keeperstrainer Khalid Benlahsen." Slot stelde echter dat hij ook bij inzetbaarheid van Pedersen voor deze defensie had gekozen, met Lutsharel Geertruida als rechtsback. "Marcus is sterk in de eindfase als we door kunnen komen en er veel ruimte is. Vandaag schat ik in dat je als rechtsback in de opbouw veel moet vormgeven. Ik vind dat Lutsharel dat goed kan en dat hij het als vervanger van Marcos goed gedaan heeft. Daarom hadden zij sowieso gestart."

Lees meer over
Lutsharel Geertruida Arne Slot Alireza Jahanbakhsh Patrik Wålemark
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties