Forse kritiek op Jahanbakhsh: "Dit heb ik nog nooit gezien"

Forse kritiek op Jahanbakhsh: "Dit heb ik nog nooit gezien"

Alireza Jahanbakhsh heeft in zijn eerste halfjaar bij Feyenoord nog niet kunnen brengen wat er van hem verwacht werd. In FC Rijnmond ontstond daarom een discussie over de zomeraankoop. Te gast was commentator Jeroen Grueter, die het vertrouwen in Jahanbakhsh bleef houden, terwijl Harry van der Laan hem al als 'miskoop' bestempelde.

"Coaches hebben wel eens een soort tunnelvisie", begon Van der Laan over Slots vertrouwen in Jahanbakhsh. "Hij is gehaald met in het achterhoofd zijn tijd bij AZ. Maar dat is een momentopname. Daarna heeft hij niet meer gepresteerd, of het nu bij Engeland was of bij Feyenoord. Het is een wonder wat Feyenoord nog op de mat heeft weten te leggen het afgelopen halfjaar. Hoe goed ze hebben gespeeld, hoeveel goals er zijn gemaakt, hoeveel wedstrijden er zijn gewonnen. Want je speelt gewoon al een halfjaar zonder rechtsbuiten."

Grueter stelde dat Van der Laan erg overdreef. "Ik vind het wel extreem, want in potentie is Jahanbakhsh een ontzettend goede voetballer. Nog steeds. Je zag het bij NEC al en bij AZ was hij op zijn top. In Engeland was het inderdaad minder, dat is ook een ander niveau. Je kunt je wel afvragen hoe het kan dat hij in Nederland niet in staat is om terug te keren op het niveau van bij AZ." Van een gebrek aan wedstrijdritme wil Van der Laan niets weten. "Dat vind ik zo'n gelul. Voetbal is net als fietsen: je stapt op en je rijdt weg. Ritme bestaat niet. Het is hooguit conditie, je moet wedstrijdconditie hebben. Dan kun je presteren."

Grueter voerde nog een ander argument aan. "Hij werd binnengehaald als de grootste aankoop en de verwachtingen waren hooggespannen. Als het dan steeds net niet lukt, doet dat ook iets met een voetballer." De NOS-verslaggever begon te lachen toen Van der Laan het woord 'miskoop' in de mond nam. "We hebben het nu over een halfjaar", legde Van der Laan uit. "Een opeenstapeling van slechte wedstrijden. Dat is ongelofelijk, dit heb ik nog nooit gezien." Grueter: "Ik vind het ook ontzettend slecht wat hij laat zien, maar ik heb nog steeds vertrouwen dat dat terug kan komen."

Heb jij er vertrouwen in dat Jahanbakhsh zich herpakt?
Lees meer over
Alireza Jahanbakhsh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties