"Ik snap niet waarom je Toornstra nu opeens weer slachtoffert"

"Ik snap niet waarom je Toornstra nu opeens weer slachtoffert"

Het is de vraag wie de tweede seizoenshelft de eerste rechtsbuiten van Feyenoord zal zijn. Met Patrik Wålemark werd er nog maar eens een concurrent binnengehaald voor Alireza Jahanbakhsh. De Iraniër voldoet niet aan de verwachtingen en raakte zijn plek eerder al kwijt aan Jens Toornstra.

Eerder klonken voorspellingen over ontevreden spelers door hun nieuwe reserverol, maar daar werd aan tafel bij Goedemorgen Eredivisie weinig waarde aan gehecht. "Je hebt een selectie nodig", stelde Huub Stevens. "Dat de ene of de andere speler dan teleurgesteld raakt... Dat is concurrentie en dat is alleen maar goed." Robert Maaskant vulde aan: "We hebben het er bij Ajax en PSV steeds over, maar bij Feyenoord zou het dan ineens een probleem zijn als er één of twee jongens buiten de basis vallen."

Marciano Vink kaartte aan het wel vreemd te vinden dat Toornstra zijn plek weer kwijt is. "Hij is aanvoerder gemaakt en je kunt niet zeggen dat hij geen aandeel heeft gehad aan de opmars en het fantastische spel van Feyenoord. Hij was daar heel belangrijk in. Iedereen was het erover eens dat Aursnes in het team moest komen, toen werd Toornstra netjes naar de rechterkant geschoven. Dat liep. Ik snap niet waarom je hem dan nu opeens weer slachtoffert voor Jahanbakhsh."

Maaskant zag daar wel redenen toe. "Eén: je probeert hem vertrouwen te geven, en twee: je probeert iets te creëren. Waar je met Toornstra meer een loper hebt, heb je met Jahanbakhsh de hoop op een individuele actie, waarmee hij aan de bal misschien wat meer kan forceren." Hans Kraaij: "Als iemand rechtsbuiten kan spelen, is dat Toornstra. Die vult dat geweldig in. Maar Slot zal toch op de trainingen iets zien van de Jahanbakhsh van AZ." Vink stelde tot slot dat Jahanbakhsh om die vorm terug te krijgen dichter bij de spits moet spelen en minder aan de zijkant.

Lees meer over
Jens Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties