Slot over versterking: "Niet specifiek een spits, maar zeker ook de buitenkanten"

Slot over versterking: "Niet specifiek een spits, maar zeker ook de buitenkanten"

Arne Slot hoopt zijn selectie nog altijd te versterken in de voorhoede. Waar volgens velen een spits de prioriteit van Feyenoord hoort te zijn, geldt dat voor de trainer echter niet. Mocht de club nog iemand aantrekken, dan zou dat ook een buitenspeler kunnen zijn.

"Ik denk dat er wel behoefte is aan een extra aanvaller", zei Slot na de 0-4 overwinning op Willem II tegenover ESPN. "Als Alireza vandaag niet kan spelen, kies ik ervoor om Jens Toornstra vanaf de rechterkant te laten spelen. Na het eerste kwartier begon hij dat beter in te vullen, maar in een thuiswedstrijd zou dat weer anders zijn. Nu kon hij een beetje tussen de linies komen, maar thuis gaat een tegenstander wellicht inzakken en heb je behoefte aan een echte buitenspeler."

Daarom acht Slot een versterking voor de flanken misschien wel belangrijker dan een spits. "Ik vind dat Bryan het uitstekend invult, ongelofelijk hard werkt voor het team en vandaag ook nog een goal maakt. Uiteraard kijken we op de markt om ons heen, want onze voorhoede is wel wat smal. Dan heb ik het niet specifiek over een spits, maar zeker ook over de buitenkanten. Ik heb vandaag een linksback (Haps, red.) laten invallen als linksbuiten en een rechtshalf op rechtsbuiten laten starten."

Geertruida
De trainer werd ook gevraagd naar de situatie rond Lutsharel Geertruida, die zijn in 2022 aflopende contract nog altijd niet verlengd heeft. "Bij ons is bekend dat hij graag wil verlengen en dat willen wij ook, dus dan ga je er vanuit dat het gaat lukken", reageerde hij. "Als beide partijen er graag uit willen komen, dan is die mogelijkheid er. Aan de andere kant proberen we het al maandenlang. Dan zal toch ook ergens de schoen wringen en dat zit 'm meestal in geld."

Lees meer over
Willem II Lutsharel Geertruida Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties