Slot: "Moet eerlijk zeggen dat het de eerste 25 minuten gelijk opging"

Slot: "Moet eerlijk zeggen dat het de eerste 25 minuten gelijk opging"

Arne Slot is ook het Eredivisieseizoen goed begonnen. In Tilburg zette zijn ploeg een overtuigende prestatie neer en won het met 0-4. Zoals hij de afgelopen weken telkens deed, wilde hij de euforie na de zege wel enigszins temperen.

Dat deed hij toen in het gesprek met ESPN de door corona verstoorde voorbereiding van tegenstander Willem II ter sprake kwam. "Ik vind het goed dat je dat benoemt. Zij hebben een moeilijke aanloop gehad, een van hun belangrijkste spelers (Pol Llonch, red.) was geschorst en ze zijn een aantal spelers kwijtgeraakt. Ik moet ook eerlijk zeggen dat het de eerste 25 minuten gelijk opging. Sterker nog, dat zij misschien wel de meest dreigende situaties hadden."

Toch was het na 17 minuten Feyenoord dat dankzij Bryan Linssen op voorsprong kwam. "Misschien is dat ook het verschil in kwaliteit. Het was amper een kans, maar Bryan schoot 'm fantastisch binnen. Vanaf dat moment vond ik dat we steeds beter gingen spelen. Ik moet eerlijk zeggen, dat had ik van tevoren ook een beetje verwacht. Als je een uitwedstrijd speelt en er voor het eerst weer mensen in het stadion zijn, dan weet je dat er in het eerste kwartier een hoop strijd zal zijn. Dan is het lekker als die strijd een beetje is opgedroogd en je met 0-1 voor komt te staan."

Aursnes
In Tilburg zag Slot ook zijn nieuwe aanwinst Fredrik Aursnes voor het eerst aan het werk. In dat duel maakte de Noor een goede indruk. "Hij verloor wel de eerste bal, maar hij was niet de enige. Toen er niet alleen bij hem, maar bij meerdere spelers zekerheid aan de bal kwam, gingen we beter spelen. Misschien hadden we wel het ruggensteuntje van de 0-1 nodig." Over de rest van zijn optreden: "Volgens mij heeft hij een prima wedstrijd gespeeld en gedaan wat we ook goed aan hem vinden. Een groot loopvermogen, vaardig, snel aan de bal, makkelijk bewegend en simpel spelen als het nodig is."

Lees meer over
Willem II Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties