Feyenoord begint uitstekend aan Eredivisie met ruime zege op Willem II

Feyenoord is zondagmiddag uitstekend aan het nieuwe Eredivisie-seizoen begonnen. In Tilburg waren de Rotterdammers met 0-4 te sterk voor Willem II. Bryan Linssen, Luis Sinisterra, Guus Til en Naoufal Bannis verzorgden daarbij de doelpunten.

Zoals de afgelopen weken begon Feyenoord ook in Tilburg weer fel en dominant aan de wedstrijd. In de beginfase gaf het daarbij nog wel enkele kansen weg aan Willem II. Emil Bergström en Kwasi Wriedt doken beiden een keer op voor het doel van Justin Bijlow, maar de Feyenoord-doelman hield zijn ploeg op de been. De meeste kansen waren echter voor de Rotterdammers en na iets meer dan een kwartier lag de eerste treffer van het nieuwe Eredivisie-seizoen erin. Deze kwam op naam van Bryan Linssen. De spits zag een gaatje in de korte hoek en schoot van buiten de zestien perfect binnen.

Het was Luis Sinisterra die zo'n tien minuten later de score verdubbelde. De Colombiaan kapte in de Tilburgse zestien naar binnen en haalde uit. Overigens profiteerde hij daarbij van de ruimte die Guus Til voor hem creëerde. Diezelfde Til kreeg zelf de meeste kansen, waarvan er kort na rust eentje in ging. Hij ontving de bal nadat Willem II in paniek raakte door het jagen van Bryan Linssen. Vervolgens omspeelde Til doelman Robbin Ruiter en kon hij doelpunt nummer drie binnenschuiven.

Til zelf had nog een vierde kunnen maken, maar kopte in de 52e minuut na een voorzet van Jens Toornstra, via het uitgestoken been van de Willem II keeper, net naast. Later in de tweede helft ontving hij opnieuw een goede bal van Toornstra, maar wilde hij het te mooi doen. Hij nam de bal op de borst aan en probeerde het met een halve omhaal, maar die bal was voor Ruiter. Overigens stonden de Tilburgers op dat moment met nog maar tien man op het veld. Bergström was kort daarvoor van het veld gestuurd na een gevaarlijke tackle op de knie van Sinisterra.

Zo kon Feyenoord met een man meer de wedstrijd rustig uitspelen en maakte het in de blessuretijd ook nog een vierde treffer. Het was invaller Naoufal Bannis die een voorzet van Ridgeciano Haps binnenliep. In eerste instantie werd er gevlagd voor buitenspel, maar na ingrijpen van de VAR telde de treffer toch. Zo eindigde de eerste Eredivisiewedstrijd van het nieuwe Feyenoord in een 0-4 overwinning.

18' | 0-1 | Linssen
26' | 0-2 | Sinisterra
48' | 0-3 | Til
90+3' | 0-4 | Bannis

Bijzonderheden
59' | Rode kaart voor Bergström