Linssen: "Vanaf het doelpunt gingen we zelf ook beter voetballen"

Linssen: "Vanaf het doelpunt gingen we zelf ook beter voetballen"

Bryan Linssen speelde in het duel tegen Willem II opnieuw als spits en kon in die rol weer belangrijk zijn. Na zo'n kwartier spelen opende de Limburger de score namens Feyenoord, waarna het vervolgens uit kon lopen tot 0-4. De aanvaller verscheen na afloop in een goed humeur voor de camera van ESPN.

"Ik wil gewoon spelen", zei Linssen in dat gesprek over zijn rol. "In de spits, op rechts of op links, dat maakt niet uit. Als ik maar belangrijk kan zijn voor het team. Dat was vandaag zo." Dat deed hij met een goal van buiten de zestien, zoals hij ze niet vaak maakt. "Een geplaatst schot, dat was lekker. Ik was er blij mee. Het was een belangrijk doelpunt, want vanaf dat moment gingen wij zelf ook beter voetballen."

Linssen merkte dat zijn rol als spits past in de huidige speelstijl van Feyenoord. "Het is iets makkelijker voor een spits, omdat je vaak wat dichter bij de goal speelt en je wat meer druk kan zetten. Vandaag hadden we soms een beetje moeite om Willem II echt onder druk te zetten. Uiteindelijk komen we er wel vaak goed uit en zochten we de voetballende oplossing, waardoor we makkelijker bij de goal komen."

Nieuwkomers
Tegen Willem II stond Linssen voor het eerst op het veld met nieuwkomer Fredrik Aursnes, die volgens hem een goed debuut achter de rug heeft. "Hij heeft zich moeiteloos aangepast. Hij speelde echt een heel goede wedstrijd." Minstens zo tevreden was hij over een andere aanwinst van Feyenoord, Gernot Trauner. "Die vliegt overal in met die kop van hem, beukt alles weg. Voetballend is hij zo rustig. Het is een topverdediger, echt top."

Lees meer over
Willem II Bryan Linssen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties