Til: "Je moet de verwachtingen ook een beetje temperen"

Til: "Je moet de verwachtingen ook een beetje temperen"

Guus Til heeft na zijn doelpunten in de Conference League ook zijn eerste Eredivisietreffer voor Feyenoord erin liggen. De middenvelder maakte de derde van in totaal vier doelpunten tegen Willem II. Een persoonlijke doelstelling heeft hij niet: "Ik weet niet hoeveel. Ik had er vandaag ook drie kunnen maken."

Na opnieuw een ruime zege heerst veel optimisme rond Feyenoord, merkt ook Til. "In het begin ging het nog wat stroperig, maar dit is hoe snel het kan omslaan. Na Drita-uit was iedereen nog kritisch, nu zijn we volgens iedereen opeens geweldig. Je moet het ook een beetje temperen."

Dat Feyenoord in Tilburg uitstekend aan het seizoen is begonnen, kon Til tegenover ESPN echter moeilijk ontkennen. "Ik denk dat zij één goede kans kregen aan het begin met die kopbal die net naast ging. Daarna hebben we het gewoon helemaal onder controle gehad."

Aursnes
Tegen Willem II speelde Til voor het eerst samen met Fredrik Aursnes, over wie hij zeer te spreken was. "Hij is ontzettend rustig aan de bal. Ik had hem nog niet echt gezien. Wij spelen twee keer in de week en daarna heb je vaak een rustige training, dus zie je nog niet echt zijn kwaliteiten."

"Maar als je hem vandaag aan de bal ziet, zie je dat hij geen ballen verliest", ging Til verder. "Dat is heel fijn in het spel dat wij spelen. Meestal worden teams gevaarlijk in de counter en dan is het essentieel dat je iemand op het middenveld hebt spelen die de ballen daar gewoon vasthoudt."

Lees meer over
Willem II Guus Til
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties