Slot over Toornstra: ''Tot nu toe altijd mijn uitleg geaccepteerd''

Slot over Toornstra: ''Tot nu toe altijd mijn uitleg geaccepteerd''

Arne Slot ging zondagavond bij Studio Voetbal in op de rol van Jens Toornstra in het elftal, het wegvallen van Justin Bijlow en zijn vervanger Ofir Marciano.

Toornstra ontving eerder complimenten van Ibrahim Afellay bij Studio Voetbal. De oud-voetballer zou de middenvelder als trainer zijnde als eerste op het wedstrijdformulier zetten. ''Daar was Jens het mee eens, overigens'', reageert Slot lachend. ''Jens is een voorbeeldige prof, dat weet iedereen. Tot op heden heeft hij de uitleg als ik hem niet opstel altijd geaccepteerd.'' Toornstra heeft de reputatie van iemand die niet zeurt of zijn mond opentrekt als hij op de bank zit.

''Het is niet dat hij niets zegt. Mijn ervaring met hem is dat hij altijd mijn uitleg accepteert als hij op de bank zit'', zegt Slot, die aangeeft dat de concurrentie op het middenveld momenteel moordend is. ''Guus Til heeft veertien goals gemaakt en ik vind Orkun Kökcü ook een geweldig seizoen draaien. Fredrik Aursnes is voor ons ontzettend belangrijk: de wedstrijden waarin we hem misten hebben we vaak punten verspeeld.'' De trainer loste dat probleem regelmatig op door Toornstra op de rechtsbuitenpositie te zetten.

''Om zo die drie middenvelders in het elftal te houden. Dat is niet ideaal, zeker niet tegen ploegen die met elf man staan te verdedigen: iets wat tegen ons steeds vaker gebeurt. Dan komt Toornstra te weinig in z’n kracht.'' Iemand die de afgelopen tijd ook meer minuten maakte is Marciano. De keeper is de vervanger van de zwaar geblesseerde Bijlow, maar keepte een matige Klassieker. Dat leidde tot opbouwende kritiek van Slot, iets wat in de media werd geïnterpreteerd alsof hij de keeper voor de bus gooide.

Marciano

''Het tegengestelde was juist de bedoeling. Vorig seizoen hadden we Nick Marsman als tweede keeper. Er is zelfs een fase geweest waarin Nick de voorkeur kreeg boven Justin. Dat zei ook iets over hoe Marsman destijds keepte. Die hebben we, om financiële redenen, niet kunnen behouden.'' Slot geeft aan dat hij de kritiek op Marciano al had meegekregen rondom De Klassieker. ''Dus ik probeerde juist om hem te beschermen. Als ik naar de media luister is het tegenovergestelde bereikt. Dat was niet de bedoeling. Of hij gaat keepen volgende week? Ja, 100%.''

Dat Feyenoord in de zomer voor een 'mindere' tweede keeper moest kiezen, heeft volgens Slot een logische reden. ''We moesten het geld verdelen. We hadden niet veel, dus we moesten kiezen voor welke posities we gingen. Toen dacht ik: 'Hoe groot is de kans dat je keeper geblesseerd raakt?' Justin heeft al best veel blessures gehad. Daar zaten er veel bij die gewoon een kwestie van pech waren. Nu heeft hij een blessure wat eigenlijk een gevolg is van een eerdere kwetsuur, dat destijds niet optimaal genezen is.''

Lees meer over
Jens Toornstra Arne Slot Ofir Marciano
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties