Slot: ''We hebben dit seizoen heel weinig punten gestolen''

Slot: ''We hebben dit seizoen heel weinig punten gestolen''

Arne Slot was zondagavond te gast bij Studio Voetbal en sprak daar over het seizoen van Feyenoord tot nu toe. Met de komst van de trainer stonden de Rotterdammers afgelopen zomer voor een nieuw tijdperk.

Na het teleurstellende seizoen onder Dick Advocaat moest Slot er in De Kuip onder meer voor zorgen dat er attractief voetbal werd gespeeld en dat de spelers meer waard zouden worden. ''En ze vonden het prettig als dat gekoppeld zou gaan met af en toe een winstpartij'', zegt de trainer bij Studio Voetbal. ''Gelukkig is dat ook wel gelukt. Maar dat waren inderdaad de twee belangrijkste pijlers.''

De Rotterdammers namen vorige zomer afscheid van veel spelers en moesten dus doorselecteren. Slot noemt het grootste verschil met vorig jaar. ''Vorig seizoen liet het individu het team er goed uit zien en we moesten er dit seizoen voor zorgen dat het team het individu er goed uit zou laten zien. Gelukkig hebben we in de zomer wat geld binnengekregen waardoor we het team konden versterken. Daarnaast hebben we heel veel spelers laten gaan en ook een aantal jongens gehuurd.''

''Af en toe heb je ook wel wat geluk nodig, want tegen Drita zijn we bijvoorbeeld heel goed weggekomen. Vanuit daar zijn we steeds beter gaan spelen en hebben we, denk ik, dit seizoen nog heel weinig punten gestolen.'' Wat vindt de trainer van de plek waar Feyenoord op dit moment staat op de ranglijst? ''Dat is dubbel. Als je me dit vorig seizoen had gevraagd, dan was ik misschien wel tevredener geweest. Als ik alleen nu kijk naar waar we staan, dan zijn er wel wedstrijden geweest waarin we recht hadden gehad op meer. Zij het door ons eigen spel of door andere omstandigheden (de arbitrage, red.)'', lacht Slot.

''Daar heb ik me twee weken een beetje druk om gemaakt omdat ik het ook vrij normaal vind dat, wanneer je repeterend onrecht aangedaan wordt, het niet vreemd is als je daar als trainer iets van vindt. Dan kom je op voor je club, team en staf. Het is frustrerend als je een aantal keer aan de verkeerde kant van de medaille zit. Ik had me vóór Ajax-uit voorgenomen om me weer te gedragen zoals de mensen me kennen. Ik denk dat ik heel rustig was onder, wederom, een beslissing die niet in ons voordeel uitviel'', waarmee de trainer doelt op het penaltymoment van Cyriel Dessers.

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties