Ofir Marciano

Ofir Marciano, een ervaren Israëlische doelman geboren op 7 oktober 1989, heeft zichzelf vooral in zijn thuisland bewezen als een betrouwbare keeper. Marciano kwam gedurende zijn voetbalcarrière veel in actie in zijn Israël, maar speelde ook twee seizoenen voor Feyenoord. Daarnaast stond hij van 2017 tot en met 2021 onder contract bij het Schotse Hibernian FC.

Ofir Marciano begon zijn professionele carrière bij Ashdod SC, een club in zijn geboorteland Israël. Hier ontwikkelde hij zijn talenten en groeide uit tot een vaste waarde onder de lat. Zijn prestaties bij Ashdod trokken de aandacht van buitenlandse clubs, wat leidde tot een internationale stap in zijn carrière.

Stap naar Europa

In 2015 maakte Marciano de overstap naar Europa en tekende bij het Belgische Royal Excel Mouscron. Hoewel zijn tijd in België kort was, gebruikte hij deze periode om waardevolle ervaring op te doen in een nieuwe voetbalomgeving.

De doorbraak van Marciano in Europa kwam tijdens zijn periode bij Hibernian FC in Schotland. Hij sloot zich in 2017 aan bij de club en werd al snel een favoriet onder de fans vanwege zijn indrukwekkende reflexen, betrouwbare optredens en vermogen om belangrijke reddingen te maken. Gedurende zijn vijf jaar bij Hibernian FC speelde hij meer dan 120 wedstrijden.

Transfer naar Feyenoord

In de zomer van 2021 maakte Ofir Marciano transfervrij de overstap naar Feyenoord. In Rotterdam werd hij vooral gezien als een goedkope back up voor Justin Bijlow, om zo meer budget te vrij te maken voor andere posities oo het veld. Toen de eerste doelman van Arne Slot geblesseerd raakte, moest Marciano zich bewijzen onder de lat.

Ofir Marciano maakte, zeker in het begin, geen ijzersterke indruk in het elftal van Feyenoord en gevreesd werd dat het veel punten kon gaan kosten in de strijd om Europees voetbal, maar ook in de strijd om het behalen van de finale in de Conference League. Toch wist Marciano zich redelijk staande te houden en vooral in de halve finale tegen Olimpique Marseille een ongekend belangrijke redding te maken.

Ofir Marciano