Slot had contact met Nelson: ''Bijzonder moment voor hem''

Slot had contact met Nelson: ''Bijzonder moment voor hem''

Reiss Nelson maakte afgelopen weekend indruk bij Arsenal. De oud-Feyenoorder scoorde in de 97ste minuut het winnende doelpunt tegen AFC Bournemouth. Trainer Arne Slot gebruikte het duel van The Gunners in de wedstrijdbespreking van afgelopen zaterdag en vertelt even contact te hebben gehad met de 23-jarige aanvaller.

''Toevalligerwijs wel'', vertelt Slot in gesprek met Voetbal International. ''Het was enerzijds toevallig omdat we elkaar niet heel vaak een berichtje sturen, anderzijds niet omdat het zo'n bijzonder moment voor hem was. Ik heb een aantal keer een berichtje van hem mogen ontvangen na bijzonder momenten die wij hebben meegemaakt. Dan vind ik het gepast om hem nu ook te feliciteren met dit bijzondere moment.''

Arsenal begon slap tegen AFC Bournemouth en dat moment gebruikte Slot om zijn spelers te waarschuwen. ''De wedstrijd werd door mij aangehaald als voorbeeld van hoe je niet moet starten, want ze kwamen na dertien seconden al met 1-0 achter. Ik had toen een heel verhaal over hoe moeilijk je het jezelf dan maakt. Toen we naar buiten liepen riep iedereen: Reiss heeft de 3-2 gemaakt. Hij was bij de jongens die er nu nog zijn heel populair door de persoon die hij is, dus het werd met veel gejuich begroet dat hij de winnende had gemaakt.''

Aflopend contract
Nelson zijn contract bij Arsenal loopt nog tot medio 2023, maar heeft aangegeven zijn aflopende contract dolgraag te verlengen bij de Engelse topclub, zo schreef journalist Fabrizio Romano afgelopen maandag. Nelson is al sinds zijn jeugd fan van The Gunners en wil dolgraag slagen in het eerste elftal. Interesse van clubs uit Europa hebben Nelson dan ook niet doen besluiten om met andere clubs om tafel te gaan. Arsenal en de buitenspeler verwachten spoedig een akkoord te bereiken.

Lees meer over
Arne Slot Reiss Nelson
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties