Slot: "Bijlow wil liever geen vaste aanvoerder zijn"

Slot: "Bijlow wil liever geen vaste aanvoerder zijn"

Bij de bekendmaking van de eerste basisopstelling van dit seizoen, was niet alleen interessant welke namen werden opgesteld. Ook viel op dat Gernot Trauner de aanvoerdersband, waar deze normaal gesproken bij een reserverol van Jens Toornstra naar Justin Bijlow was gegaan. Arne Slot legde aan ESPN uit waarom dat is.

"Jens was en is onze aanvoerder", maakte Slot duidelijk. "Justin heeft aangegeven dat hij liever niet onze vaste aanvoerder wil zijn. Je weet nooit hoe spelers het ervaren als je ze de band geeft. Er komt meer bij kijken dan alleen de band dragen en de een vindt dat prettiger dan de ander. Justin is heel open en eerlijk geweest richting mij. Vandaar is Gernot vandaag aanvoerder", zo legde hij uit. Daar voegde hij nog aan toe dat de precieze verhoudingen duidelijk zullen worden als de selectie helemaal compleet is.

Senesi en Aursnes
In de wedstrijd tegen Vitesse moet Slot het stellen zonder Marcos Senesi, die op weg is naar Bournemouth. Ook Fredrik Aursnes wordt nadrukkelijk gelinkt aan een transfer naar Benfica, maar hij staat nog wel op het veld. "Dat is nog niet zó concreet op dit moment", legde Slot uit. "Er kan wel interesse in hem zijn, maar dat geldt voor meer spelers. Bij Marcos zit het in een afrondende fase. Dan is het niet logisch om nog op het veld te zetten, als hij al met anderhalf been bij zijn nieuwe club is. Dat geldt voor Fredrik nog niet."

Lees meer over
Justin Bijlow Marcos Senesi Arne Slot Gernot Trauner Fredrik Aursnes
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties