Slot: "Als er een speler was waar ik me hard voor maakte, was het Lutsharel"

Slot: "Als er een speler was waar ik me hard voor maakte, was het Lutsharel"

Bij het afscheid van Arne Slot wordt veel teruggeblikt op de afgelopen drie succesvolle jaren van Feyenoord. Maar hoe kijkt de trainer zelf terug op die periode? Daar gaf hij zondagmiddag antwoord op tijdens zijn laatste persconferentie als Feyenoord-trainer.

Om te beginnen ging het over zijn eerste wedstrijden bij de club, het moeizame tweeluik tegen FC Drita. "Het is een understatement om te stellen dat we bijna waren uitgeschakeld", lachte Slot. "Ik herinner me nog een te korte terugspeelbal van Marcus Pedersen bij de 2-2. In die zin is Guus Til heel belangrijk geweest voor mijn carrière, want hij maakte er drie die wedstrijd."

"Natuurlijk heeft die Europese campagne dat eerste seizoen glans gegeven. Maar we haalden ook voor het eerst sinds lange tijd weer boven de 70 punten in de competitie. Ik ben ervan overtuigd dat dat ook was gebeurd als we hadden verloren van Drita. Natuurlijk maakte die Europese finale dat seizoen wel extra bijzonder. Het zijn drie geweldige jaren geweest met louter mooie herinneringen. Op één grote teleurstelling na: het verliezen van de finale. Ik ben de enige trainer in de historie van Feyenoord die een Europese finale heeft verloren."

Lutsharel Geertruida
Ook een van de weinige spelers die de volledige periode Arne Slot bij Feyenoord meemaakten, kwam ter sprake. "Als er een speler is waar ik me hard voor heb gemaakt, terwijl op dat moment niet iedereen bij Feyenoord daar net zo enthousiast over was als ik, was het Lutsharel Geertruida", blikte hij terug op zijn beginperiode in De Kuip.

"Lutsharel had een aflopend contract en het was moeilijk om tot een overeenkomst te komen. We hebben toen van veel spelers afscheid genomen om maar geld te verdienen, zodat we aan zijn eisen konden voldoen. Ik zei destijds tegen Frank Arnesen: als we hem laten gaan, heb ik twee of drie extra spelers nodig. En zijn marktwaarde was toen nog niet zo hoog. Inmiddels heeft hij die inschatting volledig waargemaakt."

Meer Feyenoorder geworden
Of Slot zich na drie mooie jaren in De Kuip meer Feyenoorder is gaan voelen? "Ik denk dat dat heel normaal is. Als jij ergens succesvol, maar vooral met zoveel plezier hebt gewerkt, en je zoveel waardering krijgt van de fans en de mensen om je heen, dan zou het raar zijn als je je niet wat meer Feyenoorder bent gaan voelen. En er gaat bijna geen dag voorbij dat ik thuis bij mijn gezin geen Feyenoord-liedjes hoor. Ik hou er nooit zo van om het uit te vergroten, omdat het een beetje makkelijk scoren is bij de fans, maar het is wel de realiteit."

Lees meer over
Lutsharel Geertruida Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties