Groots afscheid voor Slot: "Hij heeft het allemaal voor elkaar gekregen"

Groots afscheid voor Slot: "Hij heeft het allemaal voor elkaar gekregen"

Terwijl Arne Slot afscheid nam van het Legioen, zong Jurgen Klopp in Liverpool zijn opvolger alvast toe. In de AD Voetbalpodcast ging Feyenoord-watcher Mikos Gouka in op beide gebeurtenissen. Daarnaast blikte hij kort terug op wat Slot Feyenoord in de afgelopen drie jaar heeft gebracht.

"Dat had Slot waarschijnlijk ook niet verwacht", begon Gouka over het toezingen door Klopp in een vol Anfield. "Zeker omdat hij eerder in z'n carrière tegen andere grote trainers aanliep: Simeone die bijna met hem op de vuist wilde en Mourinho die hem beledigde waar dat kon. Dit was een trainer uit de top die hem juist kon helpen. Zeker in Engeland zijn ze nog lang niet overtuigd dat een vrij onbekende trainer uit Nederland de juiste persoon is. Dit is iemand op grootse wijze introduceren."

Een actie als die van Klopp is zeldzaam in de voetballerij. "Zeker omdat trainers in de kern egoïstisch zijn. Als er een nieuwe trainer komt, moet deze niet veel beter presteren dan de vorige trainer zelf deed. Maar Klopp is blijkbaar zo groot en zo collegiaal dat het hem verder niet uitmaakt. Natuurlijk is het een absolute held in Liverpool en heeft hij er niets meer te winnen. Maar hij hoeft dit niet te doen. Op deze wijze zijn steun betuigen, is wel echt groots."

Afscheid Slot
Ruim 500 kilometer verderop stond Slot ook in het middelpunt van de belangstelling. "De wijze waarop het Legioen afscheid heeft genomen van deze trainer, daar straalt heel veel respect en waardering vanaf voor wat er de afgelopen jaren bij Feyenoord is gebeurd", aldus Gouka. "Dat had hij natuurlijk van tevoren nooit kunnen bedenken, en ik ook niet."

"Ik heb eens gezegd dat hij hier een soort Tita Tovenaar moest worden. Je moet alles omgooien binnen een conservatieve organisatie, waar het vaak belangrijker was dat je een Feyenoord-tattoo had dan dat je tactisch iets wilde veranderen. Hij heeft het allemaal voor elkaar gekregen. In drie jaar tijd is hij één keer kampioen geworden en heeft hij de beker gewonnen. Maar hij heeft vooral binnen de organisatie veel veranderd. De fitheid van de ploeg, de intensiteit, de manier van voetballen. Er zijn meer trainers die het goed gedaan hebben in De Kuip, maar Slot heeft echt een enorme impact op de club gehad."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties