Slot: "De nieuwe mensen moeten beoordelen of ze met Alireza door willen"

Slot: "De nieuwe mensen moeten beoordelen of ze met Alireza door willen"

Arne Slot coachte zondagmiddag zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord. Maar hoewel niet duidelijk is welke spelers wel en niet blijven, waren er meer die voor het laatst in De Kuip in actie kwamen. Daarom ging Slot op zijn persconferentie na afloop ook even in op de toekomst van Feyenoord.

Zo liet Slot de laatste weken - waarin Feyenoord al zeker was van plek 2 - enkele andere spelers minuten maken. "Wat ik over het algemeen doe, is de beste opstellen. En we hebben veel goede spelers. Maar de laatste weken waren er wat wisselingen in de opstelling, om ook andere jongens de ruimte te geven."

Jahanbakhsh en Wellenreuther
Een van die spelers is Alireza Jahanbakhsh, wiens contract formeel is opgezegd. Toch is er nog geen sprake van een definitief afscheid, vertelde de Iraniër zelf al. "De nieuwe mensen zullen moeten beoordelen of ze met hem door willen", reageerde Slot daarop. "Ik vond het niet meer dan gepast om hem vandaag te laten starten."

Ook het wisselbeleid van Slot was in zijn laatste duel iets anders dan normaal. De meest opmerkelijke was de keeperswissel. Timon Wellenreuther, die zijn plek weer moest afstaan bij de terugkeer van Justin Bijlow, kwam onder luid gejuich van het Legioen nog één keer in actie. "Als er een speler is die het na dit seizoen verdient om nog een keer zo bejubeld te worden door de fans, dan is het Timon wel." Overigens is ook van Wellenreuther nog niet duidelijk of hij volgend seizoen nog in De Kuip speelt.

Opvolger
Verder werd Slot gevraagd naar de situatie die hij heeft gecreëerd voor zijn (nog onbekende) opvolger. "Als je deze spelersgroep ziet, hoe ze al twee jaar lang om de drie, vier dagen maximaal presteren, dan denk ik dat het voor de nieuwe trainer een voorrecht is om met deze jongens te mogen werken", reageerde hij op die vraag.

"Ik hoop voor hem, zoals ik dat de afgelopen jaren zelf ook steeds hoopte, dat het grootste deel van het elftal in tact blijft. Dat is lastig in de Eredivisie, maar als het lukt, krijgt de nieuwe trainer een geweldige spelersgroep om mee te werken. Niet alleen omdat het fijne mensen zijn, maar het zijn ook spelers die in staat zijn om ongelofelijk veel wedstrijden te winnen."

Financiële situatie
Buiten dat staat Feyenoord er ook financieel heel anders voor dan voor Slots komst. Op de vraag wat zijn opvolger te besteden heeft: "Ik denk in ieder geval meer dan ik en alle voorgangers dat hadden. Natuurlijk zeggen mensen dat ik ook behoorlijk wat heb besteed. Dat klopt, maar het was niet meer dan we binnenhaalde. We hebben ons eigen budget in de afgelopen jaren weten te creëren."

Slot somde op: "We begonnen met Berghuis die voor 6 miljoen wegging, wanneer we 5,5 miljoen konden herinvesteren. Het jaar erop verkochten we voor 70 miljoen en hebben we 30 miljoen geherinvesteerd. Het afgelopen jaar was dat ongeveer hetzelfde. En dan reken ik de Champions League-miljoenen nog niet mee. De club staat er financieel beter voor, maar dat is nog niet eens zo belangrijk. Het is vooral een geweldige spelersgroep om mee te werken. En de kwaliteit van 1908, dat verdwijnt niet doordat Arne Slot weggaat."

Lees meer over
Arne Slot Alireza Jahanbakhsh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties