Sauer: "We hadden niet veel tijd meer en ze zeiden dat ik 'm moest nemen"

Sauer: "We hadden niet veel tijd meer en ze zeiden dat ik 'm moest nemen"

Leo Sauer kwam zeven wedstrijden op rij niet in actie, maar was als invaller tegen RKC Waalwijk direct belangrijk. Uit een goede hoekschop van de 18-jarige Slowaak maakte Mats Wieffer eindelijk de lang gezochte openingstreffer. Na afloop verscheen Sauer voor de camera van Feyenoord ONE.

Sauer zelf wachtte de afgelopen tijd geduldig op zijn kans. "De laatste maanden zijn oké gegaan. Voor jongere spelers is het wachten op een kans. Ik ben blij dat ik vandaag minuten kreeg en het team kon helpen. We hadden maar vier vleugelspelers, dus de kans dat ik inviel was 50%. Ik was er klaar voor, de coach zei dat ik ging invallen, ik deed mijn ding en het ging goed."

Corner
Daarmee is de linksbuiten nog bescheiden, want zijn assist was een erg belangrijke. "Om eerlijk te zijn, neem ik niet vaak corners. Maar als ik het doe, richt ik op het midden van de zestien, zodat de bal niet bij de voorste verdedigers belandt. Ik wist ook niet dat ik 'm nu moest nemen. We hadden niet veel tijd meer en mijn teamgenoten zeiden dat ik het moest doen. Of ik ze nu vaker moet gaan nemen? Misschien wel", lachte hij.

AS Roma
Voor Sauer is het nu afwachten of hij donderdag op bezoek bij AS Roma ook in actie komt. "Voor een jonge speler is het al een mooie ervaring om in zulke stadions te komen. Zeker uit bij AS Roma is voor mij een mooie ervaring. De emoties zullen hoog oplopen. Ik denk dat het een heel lastige wedstrijd wordt, ook door dat stadion, maar we hebben nog steeds een goede kans om door te gaan."

Lees meer over
Leo Sauer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties