"Hij ging er elke keer langs, dan zou ik hem niet wisselen"

"Hij ging er elke keer langs, dan zou ik hem niet wisselen"

Feyenoord kon zondag voor de derde keer op rij punten bijschrijven, maar dat ging bepaald niet makkelijk. De tien man van RKC Waalwijk werden pas laat in de wedstrijd geklopt. Rafael van der Vaart sprak in Studio Voetbal van een 'heel moeizame' wedstrijd.

"Natuurlijk was Feyenoord beter, maar dat is niet moeilijk tegen tien man", begon de oud-voetballer. "Op een of andere manier was er weinig creativiteit. En als je een spits hebt die er normaal elke wedstrijd één maakt, maar dat op dit moment totaal niet heeft, dan blijft er weinig over. Ik vind Timber nog steeds heel goed. Maar dan houdt het ook wel een beetje op bij Feyenoord. Het was heel langzaam. Als je tegen tien man speelt, moet je juist snel de zijkanten bedienen en hopen dat er iets gebeurt."

Doelpunt in de slotfase
Toch waren de analisten er zeker van dat de goal nog wel zou vallen. Waar Feyenoord vorig seizoen 13 keer scoorde in de laatste 10 minuten van een wedstrijd, staat die teller nu al op 11 keer, zo kaartte presentator Sjoerd van Ramshorst aan. "Dat gevoel heb je bij Feyenoord altijd", aldus Van der Vaart. "Dat het een team is en dat ze ervoor blijven gaan tot er afgefloten is. Eigenlijk vond ik Wieffer vandaag heel matig. Maar als je zoals hij in een goede periode zit, dan valt dat balletje uiteindelijk ook op je hoofd."

Van der Vaart was wel kritisch op Arne Slot, die na 78 minuten uitgerekend Luka Ivanusec eraf haalde voor Leo Sauer. "Ik vond juist dat Ivanusec eindelijk weer liet zien dat hij eraan komt. Daardoor kreeg hij een beetje vertrouwen en ging hij steeds beter spelen." Of het met de aankomende kraker tegen AS Roma te maken heeft? "Daar denk je niet aan. Je wil eerst gewoon deze wedstrijd winnen. Hij ging er elke keer langs, dan zou ik hem niet wisselen." Het was uiteindelijk wel invaller Sauer die de beslissende assist leverde.

Rode kaart Vaessen
Uiteraard kwam ook de rode kaart voor RKC-doelman Etienne Vaessen ter sprake. Van der Vaart en Ibrahim Afellay waren het beiden niet eens met die beslissing. "Ik vind dit een gigantische fout", zei Afellay. "Ze worden hier benadeeld en ze spelen tegen degradatie. Dan maak je zo'n arbitrale dwaling, terwijl je de VAR hebt die het tig keer kan terugkijken. De bal kwam eerst via zijn lichaam."

"Ik vind het wel rood, omdat hij het risico neemt", counterde John van de Brom, die ook te gast was in de uitzending. "Hij maakte zich zo breed. Als hij z'n armen langs z'n lichaam hield, was het geen rood geweest." Bovendien legde Van Ramshorst uit dat het in deze situatie niet uitmaakt of de bal eerst het lichaam van Vaessen raakte, omdat er sprake was van een onnatuurlijke beweging waarmee hij een scoringskans ontnam.

De return tegen AS Roma
Ten slotte ging het nog kort over de aanstaande return tegen AS Roma. "Het was een knappe 1-1, ondanks dat veel spelers er niet bij waren", begon Van der Vaart over de heenwedstrijd in De Kuip. "Maar dit wordt een heel zware dobber. Het moet beter dan vandaag, maar dat was tegen 10 man ook geen graadmeter. Aan het eind van de eerste helft zag ik wel een heel mooie counter van RKC. Als je dat tegen Roma ook doet, zijn ze geslacht. Feyenoord was daar heel kwetsbaar. Dat mag donderdag natuurlijk niet gebeuren."

Lees meer over
Luka Ivanušec
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties