Ochtendjournaal: Geen sprake meer van luxe op spitspositie bij Feyenoord

Ochtendjournaal: Geen sprake meer van luxe op spitspositie bij Feyenoord

Feyenoord had zondagmiddag in de eigen Kuip veel moeite met de tien man van RKC Waalwijk. Een kopgoal van Mats Wieffer zorgde pas laat in de wedstrijd voor de beslissing. Waar de middenvelder wederom een van de belangrijkste Feyenoorders was, was er op een paar van zijn ploeggenoten juist veel kritiek.

Zo was het Algemeen Dagblad niet erg positief na de zege van Feyenoord. 'Spitsen laten het opnieuw afweten', kopte de krant. "Santiago Gimenez verliet hinkend het veld. Met de gebruikelijke staande ovatie, maar ook zonder de zo vurig nagejaagde treffer. Zoals ook Ayase Ueda zijn naam niet op het scorebord kreeg. Lang was de bezetting van de spitspositie bij Feyenoord er eentje van pure luxe. Daar is geen sprake meer van."

Waar Ueda nog steeds pas 1 treffer maakte in dienst van Feyenoord, maakte topscorer Gimenez er in zijn laatste 11 wedstrijden ook slechts 1. "In de laatste negen wedstrijden maakte alleen Igor Paixão als aanvaller een doelpunten, al scoorde Bart Nieuwkoop tegen AZ toen hij als gelegenheidsaanvaller was opgesteld. Verder werd de ploeg van Slot vaak gered door verdedigers en middenvelders. Ook gisteren tegen RKC, met Wieffer die de trekker overhaalde. Richting AS Roma zal het zelfvertrouwen niet uit de oren spuiten bij de aanvallers van Feyenoord."

Ivanusec komt in vorm
Toch was er tegen RKC wel degelijk een aanvaller die opstond: Luka Ivanusec. De Telegraaf noemde niet de drie punten, maar zijn vorm 'de échte winst' voor Feyenoord. "Dit is weer de Ivanusec van die eerste periode en de Ivanusec die alle fans van de nationale ploeg van Kroatië kennen. Een aanvaller met techniek, inzicht en klasse."

Lees meer over
Santiago Gimenez Luka Ivanušec Ayase Ueda
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties