Sauer trefzeker tijdens gewonnen oefenwedstrijd Feyenoord

Feyenoord heeft de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding op de tweede seizoenshelft gewonnen. Op Varkenoord werd KV Oostende zonder de WK-gangers met 2-0 verslagen. Ook Gernot Trauner behoorde niet tot de wedstrijdselectie. Diverse jeugdspelers kregen speelminuten van trainer Arne Slot.

Feyenoord kwam al vroeg op voorsprong. Orkun Kökcü scoorde vanuit een penalty nadat er een overtreding werd gemaakt op Igor Paixão in het strafschopgebied. Kökcü stuurde doelman Dillon Phillips de verkeerde hoek in. Na het doelpunt van de aanvoerder werden er amper grote kansen gecreëerd door Feyenoord.

Arne Slot geeft de opdracht om hoger druk te zetten.

Het eerste serieuze gevaar van de ploeg van trainer Arne Slot kwam vanaf minuut vijfentwintig. Hartman gaf een afgemeten voorzet op Danilo. De doelman van KV Oostende kon echter redding brengen op zijn kopbal. Op een koud Varkenoord was Slot regelmatig hoorbaar langs de kant van het veld. Vooral tijdens het hoog druk zetten moest er flink gecoacht worden.

Tien minuten voor rust verzuimde Danilo opnieuw om de score van Feyenoord uit te breiden. De spits kreeg dit keer een afgemeten voorzet van Paixão, maar de Braziliaan kon de bal niet genoeg de hoek insturen met zijn hoofd waardoor de doelman van de Belgen makkelijk kon redden. De vroege voorsprong van Feyenoord was daardoor dan ook het enige doelpunt van de eerste helft. De tegenstander wist amper een kans te creëren waardoor Timon Wellenreuther niet in actie hoefde te komen.

Het vizier van Danilo stond nog niet op scherp.

Tweede helft
Slot koos voor elf nieuwe namen bij aanvang van de tweede helft. De 16-jarige Leo Sauer maakte een dusdanige goede indruk dat hij tegen KV Oostende zijn eerste minuten mocht maken in het eerste elftal. Ook Jaden Slory kreeg een kans om zich te bewijzen tegen de Belgen. Met de nieuwelingen duurde het tot de zestigste minuut voor het eerste grote gevaar kwam. Slory ging op snelheid zijn directe tegenstander voorbij. Zijn inzet was echter niet krachtig genoeg.

Niet veel later was Sauer direct trefzeker tijdens zijn officieuze debuut. De linksbuiten krulde de baal fraai in de hoek en gaf daarmee zijn visitekaartje af. De Slowaak trainde afgelopen dinsdag voor het eerst mee met het eerste elftal. Feyenoord ging met de talenten op jacht naar meer doelpunten. Er volgde nog een bal op de paal en een schot voorlangs van Slory. Gescoord werd er niet meer op Varkenoord waardoor het duel in een 2-0 overwinning voor Feyenoord eindigde.

De 16-jarige Slowaak met zijn eerste balcontacten in het eerste van Feyenoord.