Pedersen: "Bij Feyenoord blijven zou ook een goede keuze zijn"

Pedersen: "Bij Feyenoord blijven zou ook een goede keuze zijn"

Het staat nog niet helemaal vast dat Marcus Pedersen ook komend seizoen bij Feyenoord speelt. Er is veel interesse voor de rechtsback, die bij onder meer Southampton in beeld is. Zelf blijft hij nuchter onder die interesse.

"Er zijn veel geruchten, maar ik focus me op de voorbereiding met Feyenoord", begon hij in gesprek met ESPN. "Ik ben speler van Feyenoord, en wil me niet bezig houden met wat er verder allemaal gebeurt. Ik ben hier met mijn hoofd en wil deel uitmaken van dit project."

Aan de andere kant erkende hij dat Southampton wel degelijk een optie zou zijn. "Ik ben een speler die nooit bang is geweest om een nieuwe stap naar een hogere competitie te maken. Southampton laat al jaren laten zien dat ze jonge talenten kunnen ontwikkelen en doorverkopen aan grotere clubs. Ik heb zelf niet met ze gesproken. Ik wil me niet met de vele geruchten bezighouden, maar me focussen op het voetbal."

Zo lovend als hij over de eventuele stap naar Southampton is, is hij ook over een langer verblijf bij Feyenoord. "Blijven zou ook een goede keuze voor me zijn. Ik ben hier nu een jaar, voel me goed, ken de club, de trainer en de geweldige fans. Ik kan me hier in alle rust op het voetbal richten. Als ik nu zou vertrekken, zou dat de derde keer in iets meer dan twee jaar zijn. Je moet je ook altijd weer aanpassen aan een nieuwe plek, dat kost ook veel energie."

"Ik hou van Nederland", zei de Noor tot slot. "Het is een prachtig land, en vooral Rotterdam is een mooie stad. Ik heb hier niks te klagen. Ook aan blijven zitten nog veel voordelen."

Lees meer over
Marcus Holmgren Pedersen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties