Ochtendjournaal: Slot kan Linssen onmogelijk slachtofferen

Ochtendjournaal: Slot kan Linssen onmogelijk slachtofferen

Na de 5-0 zege van Feyenoord op Fortuna Sittard ging het in de ochtendkranten vooral over de doelpuntenmakers aan de kant van de Rotterdammers. Bryan Linssen staat met zijn twee treffers op tien en is daarmee topscorer van de Eredivisie, terwijl ook Guus Til (negen) en Luis Sinisterra (zeven) er uitstekend voor staan.

De Telegraaf merkte op hoe er in De Kuip 'iets moois is gegroeid'. "De dynamiek in de ploeg is totaal veranderd en op sommige posities is zowaar een luxeprobleem ontstaan." Er werd onder meer gedoeld op de strijd om de spitspositie, waar Cyriel Dessers ondanks meerdere cruciale treffers toch Linssen voor zich moet dulden.

"Slot kan onmogelijk Linssen slachtofferen als die zijn enorme inzet blijft combineren met vooral veel prachtige doelpunten", concludeerde de krant nadat ook hij weer goed was voor twee doelpunten. "Tegen Fortuna trok hij zijn totaal aantal goals dit seizoen op naar veertien en daarmee heeft hij dus zowel nationaal als Europees een grote waarde voor de Feyenoord-aanval."

"Maar ook die andere, onverwachte goaltjesdief blijft renderen", werd gedoeld op Til, die in alle competities al op zestien treffers staat. "Die goals heeft hij op zijn naam geschreven in 29 wedstrijden sinds 22 juli en daarmee haalt hij een gigantisch rendement, gelet op het geld wat Feyenoord aan hem kwijt is voor een jaartje huren van Spartak Moskou. Het zal niet makkelijk worden om hem voor een prikkie over te nemen, maar dat Til het naar zijn zin heeft in Rotterdam, is een understatement."

Strijd om topscorerstitel
Ook het Algemeen Dagblad sprak na de eenvoudige zege vooral over het topscorersklassement. De krant dacht terug aan 2018, toen Alireza Jahanbakhsh en Wout Weghorst namens AZ (met Arne Slot als assistent-trainer) meedongen om de topscorerstitel. "Weghorst liet in dat slotduel met PEC Zwolle in woord en gebaar zien zich lang niet altijd te kunnen vinden in de keuzes van de Iraniër, die duidelijk op jacht was naar meer treffers achter zijn eigen naam." Volgens Slot is dat dit jaar geen thema. "Bij Feyenoord gunnen ze elkaar het succes."

Lees meer over
Bryan Linssen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties