Ochtendjournaal: Feyenoord nu al beter met Ivanusec

Ochtendjournaal: Feyenoord nu al beter met Ivanusec

Na matige start in de Eredivisie lijkt Feyenoord het na vier wedstrijden beter op de rit te hebben. De laatste versterkingen voegden zich bij de selectie, van wie vooral Luka Ivanusec direct veel indruk maakte. De ochtendkranten gingen maandag in op zijn hoofdrol in de 1-5 overwinning op FC Utrecht.

'Feyenoord nu al beter met Ivanusec', kopte het Algemeen Dagblad. De krant hoorde Arne Slot op de persconferentie na afloop zelfs uitspreken dat dit voetballend gezien de beste selectie is waar hij sinds zijn komst naar Feyenoord mee werkte. "Beter dus dan de ploeg die bijna en de Conference League won en ook beter dan de formatie die vorig seizoen voor een volksfeest zorgde door de landstitel naar Rotterdam te navigeren. Feyenoord tikte in de Galgenwaard een prima niveau aan met doelpunt twee en vier als absolute hoogtepunten."

Hoofdrol Ivanusec
Ook De Telegraaf lichtte de hoofdrol van Ivanusec uit. "Niet alleen de fraaie assist bij de goal van Calvin Stengs, die de wedstrijd omdraaide, was daarvoor bepalend. Ivanusec maakte in alle opzichten een ervaren indruk, toonde dat hij technisch uiterst vaardig is en het vermogen heeft om met een steekpass spelers voor de keeper te zetten. Die ervaring en vooral die laatste kwaliteit was wat het elftal, dat vaak dominant is maar in de ogen van Slot te weinig rendement had, dit seizoen nog nodig had."

Na afloop genoot de Kroaat van de manier waarop de supporters van zijn nieuwe club hem en zijn ploeggenoten toezongen. "Hij verstond er niets van, hoorde zoiets als 'Komen wij uit Rotterdam? Ken je dat niet horen dan?" en liet toen ook maar vrolijk zijn armen wapperen. Net als Ayase Ueda en Ondrej Lingr. Die laatste twee beleefden ook een mooie middag in de Galgenwaard. Ueda maakte zijn eerste doelpunt in het shirt van Feyenoord en Lingr maakte ondanks een lichte blessure toch al zijn debuut als invaller."

Topscorer Gimenez
"Maar de man met de meeste voldoening was Santiago Gimenez, die overdonderend aan het seizoen is begonnen", vervolgde de krant. "Met vijf doelpunten in zijn eerste vier duels ligt hij nu al op een fenomenaal gemiddelde. Tegen FC Utrecht tekende hij voor doelpunt nummer 1 en nummer 3. Hij moest met een liesblessure de strijd na een uurtje staken en dus zal Slot wel blij zijn dat de interlandperiode eraan komt, waarin de spits kan worden behandeld."

Lees meer over
Luka Ivanušec
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties