MATCHDAY! Feyenoord ontvangt N.E.C. in volle Kuip

MATCHDAY! Feyenoord ontvangt N.E.C. in volle Kuip

Het is weer matchday! Feyenoord ontvangt vanavond N.E.C. in De Kuip, dat na 1,5 jaar eindelijk weer helemaal vol mag zitten met supporters. De Rotterdammers hopen na twee overwinningen op rij het goede gevoel vast te houden en ook vanavond weer de drie punten in Rotterdam te houden. Het is een drukke week met drie thuiswedstrijden voor Feyenoord: aanstaande donderdag ontvangt het Slavia Praag voor de Conference League. De wedstrijd begint vanavond om 21:00 en is live te volgen via ESPN en via het liveblog op FR12.nl.

Vorm Feyenoord
Feyenoord heeft haar laatste twee wedstrijden gewonnen en deed dat met goed veld spel. De Rotterdammers lieten niets heel van PSV in Eindhoven (0-4) en stuurden ook sc Heerenveen zonder punten naar huis (3-1). Deze resultaten zorgen ervoor dat Feyenoord prima aan het Eredivisie-seizoen begonnen is. Feyenoord staat op dit moment vierde, met vier punten minder dan de koploper. De Rotterdammers hebben wel één wedstrijd minder gespeeld. Mocht het die winnen, dan staat het op één punt van de koploper. De Rotterdammers wonnen dit seizoen vier keer en verloren één keer, op bezoek bij FC Utrecht.

Trainer Arne Slot kan vanavond niet over een volledig fitte selectie beschikken. Marcus Pedersen en Reiss Nelson ontbreken. ''Pedersen heeft een kleine blessure opgelopen, dus die zal niet gaan spelen. Het heeft niks te maken met de wedstrijd tegen PSV. Hij kwam afgelopen woensdag niet lekker uit de wedstrijd en dat was het. Als je niet over Pedersen kan beschikken dan is het heel prettig dat je Lutsharel kan opstellen, die zal morgen wel gaan starten ja.''

''Het feit dat hij nu meetraint is een goede eerste stap. Hij doet nu alleen het kleine werk nog mee, dus de vervolgstappen moet hij nog wel maken. Misschien dat hij richting volgende week kan meedoen, maar het kan ook pas na de interlandperiode'', zegt Slot over de Engelse aanvaller. Verder zal het team zeer waarschijnlijk hetzelfde zijn als tegen sc Heerenveen.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Bijlow; Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia; Toornstra, Til, Kökcü; Jahanbakhsh, Linssen, Sinisterra

Vorm N.E.C.
De ploeg uit Nijmegen promoveerde vorig seizoen door in de play-offs om promotie/degradatie af te rekenen met NAC Breda. N.E.C. begon dit seizoen ook naar behoren en neemt op dit moment de tiende plek in beslag. In de eerste zes wedstrijden speelde het team van trainer Rogier Meijer acht punten bij elkaar. Dat zal Meijer met het oog op handhaving tevreden stemmen. N.E.C. verloor midweeks met 0-3 van FC Utrecht en speelde daarvoor gelijk tegen Sparta (1-1) en Willem ll (0-0). Er werd eerder gewonnen van PEC Zwolle (2-0) en van Heracles Almelo (0-1). De eerste wedstrijd van het seizoen werd met 5-0 verloren van Ajax.

De trainer van N.E.C., Rogier Meijer, denkt dat er mogelijkheden liggen in Rotterdam. ''We zullen tegen Feyenoord niet opeens de kansen aaneenrijgen, maar er liggen wel mogelijkheden voor ons. We moeten er ook van genieten, want het is een fantastische wedstrijd om te mogen spelen. Feyenoord speelt dit seizoen op een andere manier dan voorheen. Er zit veel meer dynamiek in het elftal door de backs, buitenspelers en de diepgaande Til. Ze willen hoog druk zetten en als we daar ons onderuit kunnen voetballen, dan liggen er kansen."

Vermoedelijke opstelling N.E.C.
Branderhorst; Van Rooij, Márquez, Odenthal, El Karouani; Schöne, Duelund, Barreto; Okita, Akman, Tavsan

Historie

2016 - 2017 Feyenoord - N.E.C. 4-0 (2-0)
2015 - 2016 Feyenoord - N.E.C. 1-0 (0-0)
2013 - 2014 Feyenoord - N.E.C. 5-1 (2-1)
2012 - 2013 Feyenoord - N.E.C. 5-1 (2-0)
2011 - 2012 Feyenoord - N.E.C. 0-1 (0-1)

Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties