''Kökcü is de jonge ster van de Turkse nationale ploeg''

Orkun Kökcü was dinsdagavond erg belangrijk voor Turkije. De middenvelder, die in de rust binnen de lijnen kwam, besliste het WK-kwalificatieduel tegen Montenegro (1-2) met een schot van afstand. Door die overwinning plaatste Turkije zich voor de play-offs. De Feyenoorder kan op veel complimenten rekenen.

Het Turkse dagblad Fanatik omschrijft Kökcü als 'de jonge ster' van het Turkse elftal. De bondscoach van Turkije, Stefan Kuntz, geeft sinds zijn komst jonge talenten weer de kans en bleef in zijn eerste vier interlands als bondscoach ongeslagen (drie zeges en één gelijkspel). ''Kuntz zorgt voor vastberadenheid en heeft het optimisme in de Turkse ploeg helemaal teruggebracht'', voegde het dagblad eraan toe.

Ook Sabah zag een duidelijke ommekeer in de wedstrijd nadat Kökcü inviel. ''De intrede van Orkun in de tweede helft had een mentholeffect op Hakan Çalhanoglu'', schreef de Turkse krant. Kökcü is blij met zijn doelpunt en de overwinning, maar verwacht een zware play-offs. ''Er wacht een zware tegenstander op ons. Maar we moeten er klaar voor zijn. Er zullen sowieso sterke tegenstanders zijn op het WK, dus de play-offs mogen geen excuus zijn. De trainer vertelde dat ik net als in de wedstrijd tegen Gibraltar de combinatie moest zoeken met Çalhanoglu om een doelpunt te forceren. Ik ben blij dat dat gelukt is.''