Kökcü: "Als je in de finale staat, moet je 'm ook pakken"

Kökcü: "Als je in de finale staat, moet je 'm ook pakken"

Orkun Kökcü liet bij het bereiken van de finale van de Conference League nog maar eens zien wat voor ontwikkeling hij dit seizoen heeft doorgemaakt. De middenvelder speelde een uitstekende wedstrijd en nam zijn team bij de hand, bijvoorbeeld voor de wedstrijd.

Zo vertelde Kökcü aan ESPN hoe Feyenoord na de verlate aankomst in het stadion besloot om nog wat extra olie op het vuur te gooien. "Ik had het erover met de jongens om gelijk naar de hoek van onze supporters te lopen. Ik zag Marseille op die helft warmlopen, dus we liepen door hun warming-up heen om de fans te groeten. Ik denk dat ze het niet leuk vonden", lachte hij. "Ik denk dat je in zulke wedstrijden ook een beetje intimidatie kan gebruiken."

Of het nu daaraan heeft gelegen of niet: uiteindelijk is Kökcü er zeker van dat hij zijn eerste finale met Feyenoord gaat spelen. "Ik heb in de jeugd ook niet veel finales gespeeld, twee of drie. Als je als jonge gast van 21 een Europese finale kan spelen, is dat heel bijzonder natuurlijk." Helemaal omdat dat met zijn Feyenoord is. "Je wil eigenlijk iets moois teruggeven aan de fans. Ik heb in het begin lastigere periodes meegemaakt, waar de fans niet blij waren met hoe we presteerden. Om ze nu zo blij te zien na wat we hebben bereikt, maakt me extra trots."

Of het besef dat dat gelukt is er al is bij Kökcü? "Nog niet echt eigenlijk. Ik dacht net wel terug aan die wedstrijden tegen Drita. Kijk van waar we zijn gekomen. Daar kun je trots op zijn. Maar als je in de finale staat, moet je hem ook pakken."

Lees meer over
Orkun Kökcü
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties