Dessers: "Wie had dat gedacht aan het begin van het seizoen?"

Dessers: "Wie had dat gedacht aan het begin van het seizoen?"

Cyriel Dessers verscheen donderdagavond uiteraard met een geweldig gevoel voor de camera van Veronica. De spits kon zijn ploeg dit keer niet aan doelpunten helpen, maar zijn twee goals uit de heenwedstrijd bleken uiteindelijk genoeg voor een plek in de finale van de Conference League.

"Ik besef het nog niet helemaal. In een heksenketel als dit zo'n resultaat komen halen, dat is fantastisch. We gaan gewoon naar Tirana, we gaan gewoon naar de finale", begon Dessers. "Het was niet onze mooiste wedstrijd, maar we hebben wel laten zien dat we niet alleen goed kunnen voetballen zoals in de heenwedstrijd, maar ook kunnen knokken voor een resultaat."

Dat terwijl de beginfase nog uiterst moeizaam ging. "De eerste vijftien, twintig minuten was het gewoon niet mogelijk om te ademen", doelde hij op het vuurwerk en traangas in en rond het stadion. "M'n ogen prikten, m'n longen zaten vol met rook. Toen we die fase hadden overleefd, kwam er iets meer rust. We zijn nooit helemaal in ons spel geraakt, maar dat is ook de kracht van Marseille. Als je ziet hoe we hebben gestreden en eigenlijk weinig grote kansen hebben weggegeven, dan denk ik dat we verdiend in de finale staan."

Of er gelegenheid is om het succes te vieren? "Zondag wacht PSV, maar we gaan gewoon naar een Europese finale. Wie had dat gedacht aan het begin van het seizoen? Ik denk dat er wel een klein feestje mag zijn. Is het tegen Roma, ja? Een prachtig affiche!"

Lees meer over
Feyenoord Conference League 2021/2022 Cyriel Dessers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties