"Kan me niet voorstellen dat er nog zoveel versterkingen komen"

"Kan me niet voorstellen dat er nog zoveel versterkingen komen"

Arne Slot heeft in zijn selectie nog de nodige versterkingen nodig. Eerder sprak hij van zeven nieuwe spelers, waarna hij later verduidelijkte dat dat een minimum was om alle vertrekkende spelers te vervangen. Om er in de breedte op vooruit te gaan, zouden zelfs negen à tien versterkingen moeten komen. Clubwatcher Sinclair Bischop betwijfelt echter of Slot daadwerkelijk denkt dat dat haalbaar is.

"Dit is trainerspraat", zei hij in de Feyenoord-podcast van RTV Rijnmond over de uitleg van Slot. "Trainers willen altijd zo veel mogelijk spelers halen om met een zo goed mogelijke selectie te werken. Natuurlijk moeten er gerichte aankopen worden gedaan, maar ik vond dat hij daar wel een beetje in doorsloeg. Ze hebben vorig jaar in de winterstop al spelers gehaald voor de toekomst, die worden even vergeten. Bassett, Wålemark... dat zijn eigenlijk al vervangers."

Daar komt ook bij dat Feyenoord ook nog enkele spelers waar Slot het niet in ziet zitten, wel onder contract heeft staan. Mark Diemers en Robert Bozeník werden als voorbeeld genoemd. "Als de conclusie is dat ze niet goed genoeg zijn, dan moet je óf ermee aan de slag, óf er afstand van doen. Maar zolang ze niet weg zijn, kan je niet zeggen: 'we halen maar binnen'. Ik snap het ook als de club denkt: 'Leuk en aardig, tien nieuwe spelers, maar doe het maar met de jongens die je hebt. Kijk toch maar of er in de jeugd niet een of twee rondlopen die wél aan kunnen haken.'"

Bischop denkt dan ook dat Slots uitspraken een andere bedoeling hebben. "Dit is vaak hoe een trainer praat. Ze willen nieuwe spelers hebben en de druk erop zetten. Ik kan me niet voorstellen dat er nog tien nieuwe spelers gaan komen. Dat gaat niet gebeuren, maar naar buiten wil hij wel het signaal afgeven. 'Jullie vonden ons in de breedte toch niet sterk genoeg?' Maar volgens mij hebben we op een gegeven moment juist wel de conclusie getrokken dat Feyenoord prima kon wisselen."

Sterkhouders
Tot dusver haalde Feyenoord deze zomer alleen Danilo, Mats Wieffer en Mo Taabouni binnen. Eerstgenoemde zal met een andere spits (die de club nog moet aantrekken) moeten concurreren om een basisplaats, maar over Wieffer en Taabouni werd al gecommuniceerd dat zij voor de toekomst gehaald zijn. "Er moeten ook nog echt een paar sterkhouders bij, die er meteen staan", weet Dennis van Eersel. "Die gaan ook nog komen, maar wel pas later in de voorbereiding."

Dilrosun
Dilrosun zou een van die namen kunnen zijn. De verwachting is dat de multi-inzetbare aanvaller - die eigenschap is een van de redenen dat Slot hem graag wilde - snel zal tekenen in De Kuip. "Hij is vorig jaar met Bordeaux in de Ligue 1 troosteloos onderaan geëindigd, maar heeft wel bijna alles gespeeld", weet Bischop. "In tegenstelling tot Til en Jahanbakhsh vorig jaar is dit wel een speler die al minuten heeft gemaakt. Ik ga er een beetje vanuit dat hij als vervanger van Sinisterra komt."

Van Eersel betwijfelde of Dilrosun direct zo'n belangrijke rol op zich kan nemen. "Moeilijk", reageerde Bischop. "Hij is wel altijd een groot talent geweest en heeft ook bij Oranje gezeten. Sinisterra heeft dit jaar ook enorme stappen gezet. Dat kan misschien voor Dilrosun ook gelden, dat hij stappen zet waardoor hij dé aanvaller wordt die voor veel rendement zorgt."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties