Slot: "Dan vind ik dat we verder zijn dan vorig seizoen"

Het trainingskamp van Feyenoord in Oostenrijk is bijna ten einde, maar trainer Arne Slot moet nog altijd wachten op verdere versterkingen. Nu de competitie over iets minder dan een maand begint en er nog altijd zeven spelers bij zullen moeten, neemt het ongeduld langzaam toe. Slot kon echter goed uitleggen waarom zijn selectie er op dit moment zo voor staat.

Slot sprak eerder de wens uit om minimaal zeven versterkingen te halen, maar voegde daar in gesprek met RTV Rijnmond aan toe dat dat alleen is om een soortgelijke selectie als vorig seizoen te hebben. Dat terwijl de breedte van de selectie toen al vaak als probleem werd aangestipt. "Dat is het interessante van deze periode: je hebt transfergeld binnen, je hebt salarisbudget, maar hoe ga je dat op de beste manier inzetten? Kies je voor nu tien spelers, of geef je per speler iets meer uit om de spelers van vorig seizoen één op één te vervangen? Het is een ongelofelijk belangrijke fase voor de club, ook voor mij als trainer, omdat de huidige keuzes veel invloed gaan hebben op de prestaties van het komende seizoen."

Hoe dan ook moeten er veel versterkingen komen, terwijl de tijd begint te dringen. Slot wijst er echter op dat de club moest wachten tot er spelers - uiteindelijk dus Tyrell Malacia en Luis Sinisterra - zouden worden verkocht. "Wie exact weg zouden gaan wisten we niet. Er stonden meerdere spelers in de belangstelling, onder wie bijvoorbeeld Senesi. Wat als we al een linker centrale verdediger hadden gehaald, en het vervolgens Sinisterra en Malacia zijn die weg gaan? Dat Dessers, Til en Nelson weggingen, wisten we wel. Dat zijn posities waar we al nadrukkelijk mee bezig zijn geweest en nog steeds zijn, maar het is nog niet gelukt om daar een keuze in te maken die zowel financieel als sportief wenselijk is."

Slot wil niet mee in de bewering dat Feyenoord door de leegloop helemaal opnieuw moet beginnen. "Daar kun je niet over spreken als je zelf al een jaar werkzaam bent bij Feyenoord. De staf is voor 99% gelijk gebleven en we hebben nog een aantal spelers die er vorig seizoen ook waren. Sterker nog: de jongens die zijn gebleven, hebben zich afgelopen seizoen verder ontwikkeld. Als individu en ook in de speelwijze. Dan vind ik dat we verder zijn dan vorig seizoen. Het positieve is ook dat we toen maar een marginaal transfer- en salarisbudget hadden. Nu hebben we een behoorlijk salarisbudget, en een meer dan behoorlijk transferbudget. Wel moeten we ook veel spelers aantrekken, dus je kunt niet verwachten dat Feyenoord tientallen miljoenen gaat besteden aan één speler."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties