Aursnes over transfers Sinisterra en Malacia: "Dat motiveert ons ook"

Fredrik Aursnes kwam vorig seizoen laat in de voorbereiding binnen, maar is dit seizoen in een flink veranderde selectie juist een van de bekende gezichten. Toch verschijnt de middenvelder van Feyenoord niet vaak in de media. Voor RTV Rijnmond maakte hij deze week een uitzondering.

Daar vertelde de Noor onder meer dat hij goed kan leven met zijn rol op de achtergrond. "Ik ben een doener. Ik ben niet degene die het meest of het hardst praat, ik ben een rustige jongen. Zo ben ik altijd geweest, ik ben hier ook gewoon mezelf. Ik hou ervan om in de schaduw te staan. Misschien dat ik dat een beetje bewust opzoek, maar het is ook gewoon hoe ik ben. Saai? Waarschijnlijk wel een beetje", lachte hij.

Bij Feyenoord wordt hij uiteraard vooral afgerekend op zijn voetballende aandeel, waarmee hij vorig seizoen bijdroeg aan een in zijn woorden 'geweldig' seizoen. "Het was een prachtig Europees seizoen voor ons. De finale hebben we helaas verloren, maar we hebben veel mooie momenten beleefd. Ik hoop dat de supporters dat ook zo hebben ervaren. In de competitie hebben we het ook oké gedaan, al had ik het gevoel dat we beter hadden gekund. Maar we zijn blij hoe het seizoen is gelopen."

Dat van het elftal dat de finale bereikte nog maar de helft over is, is voor Aursnes nog geen reden tot paniek. "Natuurlijk zijn we veel spelers kwijt, erg goede spelers ook. Maar we werken elke dag hard om beter te worden, als team en als individu." Bovendien legt hij het vertrek van Tyrell Malacia en Luis Sinisterra ook uit als iets positiefs voor de spelersgroep. "Voor de spelers die nu bij Feyenoord zijn, is het mooi om te zien dat ploeggenoten grote transfers maken naar goede competities en clubs. Dat hebben zij absoluut verdiend, maar het motiveert ons ook."

Lees meer over
Fredrik Aursnes
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties