''Ik heb zijn zaakwaarnemer verstandige dingen horen zeggen''

''Ik heb zijn zaakwaarnemer verstandige dingen horen zeggen''

Arne Slot verwacht dat hij tijdens het nieuwe seizoen ook kan beschikken over Santiago Gimenez. De Mexicaan werd de afgelopen weken in verband gebracht met diverse clubs uit het buitenland, maar zijn zaakwaarnemer heeft meerdere malen aangegeven dat het goed is voor zijn ontwikkeling om in De Kuip te blijven.

"Ik denk dat elke trainer, waar ook ter wereld, weet dat spelers die het heel erg goed doen in de belangstelling staan van clubs'', reageert Slot, op de vraag of hij een vertrek van Gimenez verwacht, in gesprek met ESPN. "Wij hebben het heel goed gedaan en Santiago heeft het zelfs individueel heel erg goed gedaan, dus staat hij in de belangstelling. Ik heb zijn zaakwaarnemer al veel verstandige dingen horen zeggen, dat het goed voor hem is om nog een jaar te blijven. Maar de afgelopen weken en maanden heb ik ook gezien dat mensen die zeggen dat ze blijven, alsnog weggingen. Het is in de voetballerij niet uit te sluiten."

De verslaggever merkt op dat zijn vriendin het enorm naar haar zin heeft in Rotterdam. "Hijzelf ook'', lacht Slot. ''Hij heeft een geweldig debuutseizoen gehad en het ook best moeilijk gehad. In het begin scoorde hij wel, maar speelde niet altijd. Hij had ook een trainer die vond dat hij meer moest doen als we de bal niet hadden. Dat heeft hij steeds beter opgepakt, maar het belangrijkste is dat hij goals is blijven maken. Op een gegeven moment kreeg hij de kans en die heeft hij gegrepen, en hij is super belangrijk geweest voor de titel die we behaald hebben.''

Slot benadrukt dat niet alleen Gimenez belangrijk is geweest in de voorhoede. Danilo heeft vooral tijdens de eerste helft van het seizoen een aantal goede goals weten te maken. Daarnaast speelt het team uit Rotterdam op een manier waarop spitsen voldoende mogelijkheden krijgen om te scoren. ''Het is ook zo dat Danilo er tien heeft gemaakt en dat de spitsen van vorig seizoen, Cyriel Dessers en Bryan Linssen, ook de nodige goals hebben gemaakt. Het is niet uit te sluiten dat dit deels te maken heeft met het teamverband waarin de spits goals kan maken."

Lees meer over
Arne Slot Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties