"Hoe langer Feyenoord wacht, hoe minder Gnonto moet kosten"

"Hoe langer Feyenoord wacht, hoe minder Gnonto moet kosten"

Feyenoord is nog volop bezig zich te versterken voor het nieuwe seizoen. De namen van vele targets zijn al bekend, al is de vraag welke spelers uiteindelijk ook het rood-wit zullen dragen. Rutger Vinke van 1908.nl vertelde in Studio 1908 hoe de zaken rond bepaalde spelers ervoor staan.

Duidelijk is dat Feyenoord na de grote transfers van Tyrell Malacia en Luis Sinisterra meer te besteden heeft. Hoeveel precies is echter de vraag. "Ik weet het niet precies. Ik heb wel wat balletjes opgegooid en ik denk dat er na de transfer van Dilrosun nog iets meer dan 15 miljoen euro is die direct in deze window besteed kan worden. Daar moeten dan wel veel spelers van worden gehaald."

De namen van verschillende targets zijn bekend. Bijvoorbeeld Quinten Timber, voor wie Feyenoord inmiddels 'zeer concreet' zou zijn. Voetbal International schreef donderdag nog dat de club het waarschijnlijk financieel af zal leggen tegen de concurrentie, maar zeker is dat nog niet. "PSV vindt hem een interessante speler, maar dat middenveld daar is overvol. Ik denk dat Feyenoord er op dit moment iets concreter werk van maakt en daarom een streepje voor heeft op PSV."

Tegelijkertijd zou de komst van de Slowaakse verdediger Dávid Hancko van Sparta Praag al zeer dichtbij kunnen zijn. "Feyenoord weet wat het moet doen om hem binnen te halen en de speler wil zelf ook heel graag. Om zondag nog uit de helikopter te stappen wordt misschien te krap, maar ik zie hem wel snel het shirt van Feyenoord dragen." Verder kwam deze week naar buiten dat Adil Aouchiche van Saint-Étienne in beeld is. De middenvelder wil naar verluidt graag naar Feyenoord komen.

Gnonto
Ook de 18-jarige Wilfried Gnonto is nog altijd kandidaat om Feyenoord te versterken. "Hij traint nu mee bij Zürich, waar hij nog een eenjarig contract heeft. Die club gaat met Gnonto voorronde Champions League spelen. Hoe langer Feyenoord wacht, hoe minder hij waarschijnlijk moet kosten. Feyenoord weet dat hij alleen naar de Eredivisie wil. Het enige puntje: hij kan niet echt in een 4-3-3-systeem spelen. Er zijn wat twijfeltjes, maar het is een heel goede voetballer."

"Ik denk dat Feyenoord nog wel toenadering gaat zoeken", voorspelde hij. "Op welke termijn? Dat gaan we zien. Het ligt aan hoe ver Zürich komt in de voorronde van de Champions League en hoe hard hij nodig is bij Feyenoord. Hij wordt niet als spits gezien, maar voornamelijk als linksbuiten. Maar hij kan ook op tien, op rechtsbuiten en in de spits."

Spits
Een naam die wel aan de spitspositie wordt gelinkt, is die van de 23-jarige Argentijn Valentín Castellanos. Hij verscheen al langer geleden op de radar, maar wordt nog altijd gevolgd. "Feyenoord heeft nog steeds contact met hem en de speler ziet het ook nog steeds zitten, maar er hangt wel een steviger prijskaartje aan dan in de vorige window. Ik weet niet of Feyenoord überhaupt concreet gaat worden, want ik hoor ook de naam van een andere spits vallen." Veel meer wilde hij daar nog niet over kwijt. "Het is een fysiek sterkere jongen dan Danilo."

Lees meer over
Wilfried Gnonto
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties