"Hij heeft bewezen dat hij de rol van Aursnes optimaal kan invullen"

"Hij heeft bewezen dat hij de rol van Aursnes optimaal kan invullen"

De uitblinkers in de Klassieker van zondagmiddag bevonden zich vooral aan de kant van Feyenoord. In Studio Voetbal werden twee van hen in het bijzonder uitgelicht. Zo waren oud-voetballers Pierre van Hooijdonk, Ibrahim Afellay en Rafael van der Vaart alle drie erg gecharmeerd van de optredens van Mats Wieffer en Quilindschy Hartman.

"Ik vond hem heel goed", trapte Van Hooijdonk af over Wieffer. "Vorige week hadden we hem er ook al uitgepikt tegen Groningen. Hij is zo comfortabel en voegt ook gewoon voetballend wat toe. Hij is niet een man van de acties, maar hij heeft wel diepgang. En hij speelt gewoon heel simpel de bal elke keer naar de goede kleur. Het oogt eenvoudig, maar dat is juist het moeilijkste."

Ook Van der Vaart was onder de indruk. "Je kunt hem ook niet onder druk zetten. Hij speelt de bal altijd in één keer door. Hij is niet heel snel, maar is altijd op tijd." De ideale bezetting van het middenveld van Feyenoord lijkt daarmee gevonden. "Hij maakt het voor Kökcü eenvoudiger om te voetballen. Die krijgt een bal net even wat eerder", aldus Van Hooijdonk.

"We hebben vaak benoemd dat Aursnes gemist wordt bij Feyenoord", vulde Afellay aan. "Maar deze jongen heeft vandaag bewezen dat hij die rol optimaal kan invullen. Vorige week hadden we nog wat twijfels, omdat het tegen kleinere ploegen was. Maar nu heeft hij zich ook tegen Ajax echt bewezen. Ajax had niks te vertellen; Feyenoord was heer en meester op het middenveld."

"Hartman is echt zo'n moordenaar"
Bij zowel Feyenoord als Ajax werd volgens de analisten ook aangetoond dat het niet altijd loont om dure spelers uit het buitenland te halen. "Je ziet het nu ook met Hartman", stelde Afellay, die daarmee de tweede Feyenoord-uitblinker uitlichtte. "Ze hebben een aantal linksbacks geprobeerd (Lopez en Bjørkan, red.), maar als je ziet hoe hij zich op dit moment ontwikkelt..."

"Hartman is echt zo'n moordenaar. Ik zal hier nooit iets negatiefs over hem zeggen", grapte Van der Vaart. En ook Van Hooijdonk was lovend. "Hij was agressief en zat er kort op. Daarmee won hij zoveel duels. En hij was ook enorm belangrijk bij de openingsgoal, waar Berghuis de bal inlevert en hij voor Sanchez komt. Dit is een jongen uit de eigen jeugd die in het eerste elftal komt. Moet je daar dan buitenlanders voor halen?"

Lees meer over
Mats Wieffer Quilindschy Hartman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties