Hancko: "Dat heeft ervoor gezorgd dat wij naar de finale gaan"

Hancko: "Dat heeft ervoor gezorgd dat wij naar de finale gaan"

Makkelijk ging het absoluut niet, maar Feyenoord is door naar de finale van de TOTO KNVB Beker. Donderdagavond werd FC Groningen met veel moeite verslagen, nadat de Rotterdammers absoluut geen sterk optreden lieten zien. Uiteindelijk waren doelpunten van David Hancko en Ondrej Lingr genoeg voor een 2-1 overwinning.

"We waren onszelf niet in de eerste helft", antwoordt David Hancko na afloop tegenover ESPN op de vraag wat het grootste probleem was. "We speelden langzaam, we maakten geen diepte, dus het was precies het tegenovergestelde van hoe we wilden spelen. Ik wil ook complimenten geven aan Groningen, want zij wisten wat ze wilden doen en maakten het ons erg moeilijk."

Feyenoord leek een beetje verrast met het aanvallende spel van FC Groningen. "We wisten het wel. De trainer heeft het ons laten zien in de bespreking dat ze hoog op het veld spelen met de twee spitsen. Ze willen veel rennen, maar mentaal waren we misschien een beetje vermoeid. Daar wil ik echter niet over spreken, want als je de halve finale speelt mag je niet spelen zoals wij deden in de eerste helft."

Vermoeidheid
Hancko merkt dat hij en zijn teamgenoten mentaal wel last hebben van de vermoeidheid. "Uiteraard. Toen ik in de tweede helft als linksback ging spelen, voelde ik ook dat ik erg moe was. Maar dan herinner je jezelf dat dit de kans is om iets speciaals te bereiken en ik denk dat we goed vochten voor onze kansen. De doelpunten kwamen uit goede loopacties en passes, dus dat heeft ervoor gezorgd dat wij naar de finale gaan."

Doelpunt
De Slowaak was zelf ook erg belangrijk door de gelijkmaker te scoren. "Het was een goede pass van Calvin en ik wist dat hij linksbenig is, dus ik maakte de loopactie en was blij dat ik hem kon scoren. Ik ben heel blij, want ik miste tegen Roma en ook in de competitie een aantal kansen vanuit standaardsituaties, dus ik ben heel blij dat ik heb gescoord."

PSV
Aanstaande zondag staat om 14:30 uur de topper tegen PSV op het programma in Eindhoven. Het is een wedstrijd die zonder twijfel gewonnen moet worden wil er nog een kleine hoop op de landstitel ontstaan. "Zeker weten. We moeten goed herstellen en hopelijk zijn Q en de andere jongens erbij. We gaan ons voorbereiden en proberen daar te winnen. Het is onze laatste kans."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties