Feyenoord bereikt finale bekertoernooi na zege op FC Groningen

Feyenoord bereikt finale bekertoernooi na zege op FC Groningen

Feyenoord heeft donderdagavond de finale van de TOTO KNVB Beker weten te bereiken. De Rotterdammers versloegen FC Groningen in De Kuip en maken daardoor ook dit seizoen nog kans op een hoofdprijs. De ploeg van trainer Arne Slot treft zondag 21 april in de finale NEC Nijmegen.

Feyenoord begon allesbehalve goed aan de wedstrijd. De uitploeg produceerde het eerste grote gevaar door via Laros Duarte op de paal te schieten. De Rotterdammers waren gewaarschuwd, maar deden daar niets mee. Niet veel later wist Duarte wel raak te schieten. Het doelpunt van de nummer zes uit de Eerste Divisie was ook verdiend te noemen. Feyenoord speelde enorm matig en wist amper kansen te creëren.

FC Groningen speelde compact en gesteund met een voorsprong werd er voor elke meter op het veld geknokt. Door het slordige spel van Feyenoord werd de achterhoede van de bezoekers ook amper echt lastig gemaakt. Het gemor in De Kuip nam toe, maar in de eerste helft werd er niet meer gescoord of grote kansen gecreëerd. Ayase Ueda, die de geschorste Santiago Gimenez verving, was wederom onzichtbaar in het shirt van Feyenoord. De Japanner wist de eerste helft niet te overtuigen.

yv2024229yv2024229a1c04085jpg

Slot was ook allesbehalve tevreden en greep in de rust dan ook keihard in. Marcos Lopez maakte geen goede indruk en moest achterblijven in de kleedkamer. Ook Igor Paixao verscheen de tweede helft niet op het veld. Met Bart Nieuwkoop en Luka Ivanušec werd een poging gedaan om het spel van de Rotterdammers te verbeteren. De ogen werden daarbij vooral gericht op Yankuba Minteh, die met enkele flitsende acties als een van de weinigen zichzelf wel positief liet gelden.

copyright proshots 24469533

Na een half uur was het ook Stengs die zich liet zien. De middenvelder legde de bal heerlijk neer voor David Hancko, die de bal in één keer kon binnenwerken. Het doelpunt van de Slowaak zorgde er echter niet voor dat Feyenoord een stuk beter ging voetballen. FC Groningen bleef gemakkelijk overeind in De Kuip en bij diverse spelers sloeg ook nog eens de vermoeidheid toe. Na een pittig programma vloeiden de krachten bij onder meer Mats Wieffer weg.

Zerrouki en Lingr werden gebracht om Feyenoord van extra energie te voorzien. De wissel van Slot pakte direct goed uit. Lingr wist na enkele minuten de bal binnen te werken en Feyenoord daarmee op voorsprong te schieten. De middenvelder was door het dolle heen, trok zijn shirt uit, en kreeg geel. De Tsjechische international zorgde met zijn doelpunt voor opluchting in De Kuip. In de slotfase van de wedstrijd werd er niet meer gescoord waardoor de finale een feit is.

copyright proshots 24469866

Opstellingen
Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, Lopez; Wieffer, Stengs, Timber; Minteh, Ueda, Paixão.
FC Groningen: Jurjus; Bacuna, Rente, Peersman, Maatta; Schreuders, Hove, Duarte, Valente; Postema, Van Bergen.

Wissels
Feyenoord: Lamprou, Van Sas, Read, Nieuwkoop, Zerrouki, Milambo, Lingr, Sauer, Slory, Ivanusec.
FC Groningen: Baron, Meijster, Pelupessy, Bakker, Lien, Blokzijl, Emeran, Beukers, Mendes, Slor, Turay, Bouland.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties