Gimenez reageert op Coen Dillen-index: "43 doelpunten is bijna onmogelijk"

Acht wedstrijden en twaalf doelpunten, dat zijn geen verkeerde statistieken. Santiago Gimenez is momenteel in bloedvorm en hielp Feyenoord persoonlijk langs PEC Zwolle met twee doelpunten. Komende interlandperiode vertrekt de Mexicaan naar zijn thuisland om in actie te komen met het nationale elftal. Zodra hij terugkeert wacht zijn eerste optreden ooit in de Champions League.

"Ik ken het een beetje, omdat ze het me verteld hebben", reageert Gimenez op de Coen Dillen Index. Als de Mexicaan zijn huidige vorm doortrekt, gaat hij volgens de statistieken 51 doelpunten maken. "Het is moeilijk om in dit ritme te blijven, ik denk dat hij geweldig was. 43 doelpunten is bijna onmogelijk. Uiteraard wil ik gewoon winnen en scoren voor mijn team. Dan komt het vanzelf als het zo is." Toch sluit de spits van Feyenoord niks uit. "Alles is mogelijk met god, dus het kan gebeuren."

Gimenez wordt gevraagd om zijn huidige vorm te omschrijven. "Ik denk dat ik elke dag weer een beetje kan verbeteren. Ik kan zeggen dat ik me heel goed voel, maar verbeteren kan altijd." De spits reageert op zijn eerste doelpunt van de middag: "Het was een beetje gelukkig, maar je moet altijd voor de bal vechten en wachten tot hij komt." Lachend vraagt de Mexicaan zichzelf af of hij hem echt maakte met zijn rechterbeen. "Heel erg slecht, maar hij ging erin!"

"Soms kan je het geluk noemen, maar het belangrijkste is dat hij erin gaat", vervolgt Gimenez. Bij het tweede doelpunt kan je wel echt praten over klasse. "Ik denk dat dit de kansen zijn waar je heel de wedstrijd op wacht, dus het is goed dat hij erin gaat." Als de verslaggever vraagt hoe hij het ervaart om weer naar Zuid-Amerika te moeten reizen voor de interlandperiode, reageert de Mexicaan met een knipoog. "Niet Zuid-Amerika, het is Noord-Amerika! Maar het zijn belangrijke wedstrijden en voor mij is het prachtig om het shirt van mijn land te dragen. Ik hou ervan om daar te komen."

Toch heeft het spelen van die interlands voor Gimenez ook een nadeel, want het is vermoeiend om elke keer te maken te krijgen met een jetlag. "Het is moeilijk, want het zijn slechts tien dagen. Je krijgt een jetlag, je speelt daar in de nacht (Nederlandse tijd, red.) dus je raakt vermoeid en de vlucht natuurlijk. Maar nu met alle technologie en mensen die je helpen, is het wel makkelijker."

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties