Slot blij met Gimenez: "Ik weet van hem dat hij ook blijft scoren"

Voor Arne Slot was er zondagmiddag weinig reden tot zorg. Hoewel de wedstrijd tegen PEC Zwolle niet super eenvoudig werd gewonnen, kwamen de Rotterdammers ook niet in serieuze problemen. De trainer van Feyenoord ziet maandag een groot gedeelte van zijn selectie uitvliegen voor de interlandperiode en kan dus met een beperkte groep trainen voor het vervolg van de Eredivisie.

"Een ploeg die goed genoeg was om van Zwolle te winnen, maar niet het niveau aantikte die ik graag zou zien", reageert Slot tegenover ESPN op de vraag wat voor elftal hij gezien heeft vandaag. "We zijn natuurlijk de hele wedstrijd niet in de problemen geweest, maar het tempo lag wat mij betreft niet op het niveau zoals ik dat graag zie." De trainer van Feyenoord denkt niet dat dit komt omdat zijn elftal aanvoelde het op halve krachten te kunnen doen. "Dat zou een verklaring kunnen zijn, maar dan neem je wel een risico. Want als het dan per ongeluk een keer uit een scrimmage een bal erin gaat, kan je ook achter komen en dan is het ook lastig om het om te draaien."

"Maar goed, we hebben wel compleet gedomineerd en zijn totaal niet in de problemen geweest", vervolgt Slot zijn verhaal. "Het voelde voor mij wel in de eerste helft alsof het niet even verkeerd moest vallen. Wij spelen best wel vaak wedstrijden dat je veel beter bent en eigenlijk zonder dat je het door hebt, scoort de tegenstander in één keer. Dat was vandaag niet zo, maar dat was bijvoorbeeld in Madrid afgelopen woensdag wel zo. Dus dat houd je altijd in je achterhoofd."

Coen Dillen Index
Zoals bijna jaarlijks wordt de Coen Dillen Index, topscorer aller tijden van de Eredivisie, erbij gepakt. Als Santiago Gimenez zijn huidige vorm doortrekt eindigt hij op 51 doelpunten dit seizoen, iets wat logischerwijs zelfs voor de Mexicaan erg onrealistisch klinkt. "Ik ben al heel blij dat hij deze goals gemaakt heeft. Ik weet van hem dat hij ook blijft scoren, maar of hij er zoveel gaat maken, dat weet ik niet." Een voorspelling durft Slot er niet op te wagen. "Ik denk dat we elk jaar deze discussie hebben en uiteindelijk blijkt nooit iemand er toe in staat. Volgens mij is dat in deze moderne tijd bijna niet meer mogelijk, maar hij draait geweldig en scoort veel goals. Dus ik acht hem wel in staat om nog veel goals te maken. Of dat in deze tijd, waar het voetbal een hele andere dynamiek heeft, nog mogelijk is, waag ik te betwijfelen."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties