''Gimenez is de beste spits van de Nederlandse velden''

''Gimenez is de beste spits van de Nederlandse velden''

Direct na de overwinning van Feyenoord op FC Volendam begon de analyse van de wedstrijd in Dit was het weekend. Bij ESPN passeerde met name doelpuntenmaker Santiago Gimenez uitgebreid de revue. Analisten Kenneth Perez en Marciano Vink zijn lyrisch, en dat is zacht uitgedrukt.

''Het is een kwaliteit om zo goed je lichaam te gebruiken. Hij is niet super lang en niet super breed. Maar hij is bonkig en gebruikt de verdediger als draaischijf. Gimenez is de beste spits van de Nederlandse velden. Hij is gehaaid. Hij weet hoe hij moet bewegen als een echte spits. Timing is alles als je naar de eerste of tweede paal loopt. Als verdediger twijfel je continu of je moet ingrijpen bij Gimenez. Ze zijn gewoon bang om een penalty weg te geven'', steekt Perez de loftrompet.

Vink gaat met name in op de enorme onverzettelijkheid. ''Slot had meer mensen op het middenveld gezet. Met die drie wissels druk je Volendam meer tegen de eigen zestien aan. Ze pakken elke afvallende bal en hebben veel lopende mensen richting het strafschopgebied. Ze zetten het om, zodat ze Volendam bij de strot kunnen grijpen. Ze krijgen veel rode kaarten mee, omdat tegenstanders in paniek raken. Ze hebben het vermogen om wedstrijden om te draaien.''

In de studio gaan ze nog een stap in het enthousiasme. De bijnaam Comeback Kings wordt onder andere gebruikt: ''Tegen Feyenoord moet je al je kansen benutten, want je hebt echt een marge nodig. Ook bij 3-0 moet ik het nog zien, zelfs dan is het nog niet veilig. Ze zijn in staat om zoveel druk te genereren.'' Perez sluit af met een ongekende glimlach: ''Ik heb zin in donderdag, maar ik heb zo'n zin in zondag.''

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties