Feyenoord buigt achterstand opnieuw om in overwinning

Feyenoord heeft de thuiswedstrijd tegen FC Volendam moeizaam gewonnen. De Rotterdammers kwamen opnieuw op achterstand en wisten opnieuw terug te komen. Uiteindelijk werd er met 2-1 gewonnen in De Kuip door een doelpunt van Santiago Gimenez en een eigen doelpunt van de bezoekers.

Al vroeg in de wedstrijd kwam Feyenoord op een achterstand. David Hancko maakte een zeldzame inschattingsfout waardoor Daryl van Mieghem kon profiteren in de twaalfde minuut. Voor de Rotterdammers betekende dit opnieuw een achterstand in De Kuip en moest het wederom in de achtervolging. De eerste helft ging dat echter moeizaam.

Met Danilo op tien had Feyenoord de hoop om veel gevaar te stichten in de zestien. FC Volendam stond compact te verdedigen, waardoor de Rotterdammers amper in het doelgebied kwamen van de tegenstander. Het plan van trainer Arne Slot was mislukt en dat bleek ook bij aanvang van de tweede helft. De trainer greep in door meer creativiteit te brengen op het middenveld.

Ezequiel Bullaude, Sebastian Szymański en Alireza Jahanbakhsh moesten daarvoor gaan zorgen. Dat leverde al vroeg resultaat op. Santiago Gimenez maakte in de 52ste minuut de gelijkmaker. De Mexicaan schoot van dichtbij binnen, na goed werk van Geertruida. Met Het Legioen er volledig achter ging Feyenoord nadrukkelijk opzoek naar meer. De druk werd flink opgevoerd en kreeg via Idrissi, Hancko en Gimenez grote mogelijkheden.

Uiteindelijk was een eigen doelpunt nodig van Damon Mirano om op voorsprong te komen. Onverdiend was het niet, want de ploeg van Slot had tot de voorsprong tachtig procent balbezit en creëerde de ene na de andere kans. Na de 2-1 ging het tempo van de wedstrijd omlaag en was het zaak om achterin gefocust te blijven en dat bleef het ook tot het laatste fluitsignaal. Feyenoord gaat daardoor met drie punten voorsprong op Ajax de Klassieker in.